banner171

Eyüp-Eminönü tramvayı 2019'da tamam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Eyüp-Eminönü tramvay hattında çalışmalar son sürat devam ediyor. Projenin 2019'da hizmete girmesi bekleniyor.

Eyüp-Eminönü tramvayı 2019'da tamam!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen "Her yere metro her yerde metro" çalışmaları kapsamında projeler tam gaz devam ediyor.


İBB'nin 150 milyon dolar bütçeyle Eyüp'ten Eminönü'ne uzayacak yeni tramvay hattı çalışmaları kapsamında Haliç'e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı.
2019'da açılıyor
Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı, 2019'da hizmete girecek ve 10 bin 500 yolcu taşıyacak. Yeni hat, Eminönü'nden başlayarak Küçük Pazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Sultan ve Silahtarağa duraklarından geçecek. Alibeyköy Otogarı'na kadar uzanacak 13 kilometre uzunluğundaki raylı sistem için kazıkların üzerine doldurulacak alan, tarihi eser yapıların karşısında olduğu için önemli riskler de içeriyor.

70 metreye kazık
Restorasyon Uzmanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, bölgede yaptığı inceleme sonucunda, tarihi eser yapıların üzerinde bulunduğu toprağın, dolgu toprak olduğunu söyleyerek, zemin zayıf olduğu için kazıklama çalışmalarının tarihi eserlere zarar vereceğini belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep , "Tarihi eserlerin üzerinde olduğu toprak dolgu toprak, incecik yapısı var. Zemini çamur olan bir yerde kazık çakıldığı zaman tarihi eserler zarar görür. Ben tarihi eser uzmanıyım ve riski görüyorum. 70 metreye varan kazık çakılıyor. Kazık çakıldığı zaman dolgu toprak olduğu için titreşimi de ileterek sıkışmaya neden oluyor ve çökertiyor. Kazıklar çakılırken darbede veriyor" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 14:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah
Abdullah - 7 yıl Önce

bu hattın küçükköy'e kadar uzayacağı söylenmişti. ancak duraklar arasında küçükköy yok.
http://www.gaziosmanpasa.bel.tr/index.php?goster=gaziosmanpasaya-tramvay-cok-yakisacak

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153