banner171

Eyüp Sultan, bayrama hazırlanıyor

Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı için Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından Eyüp Sultan Camii'ne gelen konuklarını ağırlamak için temizlik çalışmalarına başladı.

Eyüp Sultan, bayrama hazırlanıyor
 Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı için Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından Eyüp Sultan Camii'ne gelen konuklarını ağırlamak için temizlik çalışmalarına başladı.
İslam dünyasının en önemli merkezlerinden biri olan Eyüp'te Kurban Bayramı'na özel hazırlıklarını sürdüren Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Camii ve çevresinde de temizlik çalışmalarına başladı.

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram öncesi Eyüp Sultan Camii'nin içini ve çevresini temizleyerek ziyaretçiler için hazır hale getiriyor. Özveriyle çalışan temizlik ekipleri, ilk olarak caminin içindeki halılara anti bakteriyel toz serpiyor ve halıları ayrıntılı bir şekilde süpürerek yıkama makinesiyle dezenfekte ediyor. Temizlik sonrası cami içine gül esansı sıkılıyor ve caminin güzel kokması sağlanıyor. Böylelikle ziyaretçiler daha huzurlu, sağlıklı ve hijyenik ortamda ağırlanabilecek.

Eyüp Belediyesi'nin bayram hazırlıkları ve bayram temizliklerinin artık geleneksel bir çalışma metoduna döndüğünü ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın her türlü olumsuz ihtimali bertaraf edecek şekilde bir temizlik çalışması yapıldığını belirtti. Başkan Aydın, "Eyüp Sultan Camii ve çevresi sadece Eyüp'e ait bir semt değil. Öncelikle Türkiye'nin, sonra İslam aleminin sonra da tüm dünyanın en önemli tarihi, manevi ve yönetim merkezlerinden biri. Bu sebeple yaptığımız her çalışmaya elimizden geldiği kadarıyla özen gösteriyoruz" dedi.

Eyüp Sultan Camii dışında ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışması başlattıklarını ifade eden Başkan Remzi Aydın, "Ekiplerimiz semtimizdeki 116 camide başlayan bayram temizliklerine bayram arifesine kadar 50 tanesini bitirmiş olacak. Derinleme yıkama sonrasında hastalık yapma özelliği bulunan mikropları uzaklaştırmada 30 litre dezenfeksiyon maddesinin 10 litre gülsuyu ile karıştırılması sonrasında maddenin keskinliği alınırken kullanılan gülsuyu tamamen saf halinde karıştırılıyor. Halılardaki koku kullanılan saf kokudan dolayı kalıcı oluyor. Ayrıca ekiplerimiz Kabe'de kullanılan o enfes kokuyu sırt pompalarıyla camimizin her tarafına dağıtıyorlar" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153