banner171

Eyüp Sultan Mezarlığı'nın hali içler acısı!

İçinde büyük bir tarihi barındıran Eyüp Sultan Mezarlığı, bakımsızlıktan kan ağlıyor!

Eyüp Sultan Mezarlığı'nın hali içler acısı!

Bir Tarih bakımsızlıktan göz göre göre yok oluyor!Eyüp'te bulunan ve içinde pek çok sultan, valide sultan, şehzade, sadrazam, şeyh-ül islam ve paşa türbeleri ile ünlü Osmanlı devlet adamlarının, din adamlarının, sanatkarların kabirlerlerinin bulunduğu Eyüp  Sultan Mezarlığı'nın hali içler acısı! 

EŞSİZ BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

Eyüp Sultan Camii'nin arkasından Pierre Loti'ye uzanan tarihi Eyüp  Mezarlığı eşsiz bir açık hava müzesi. 

Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki tarihi mezar taşlarının ‘yazılı anıt’ olarak geçmişe ışık tutan yönleri bilimsel anlamda kabul edilmiştir. Bu nedenle, günümüzde Eyüp  hem ebedi bir sükunet mekanı, ‘mezarlıklar kenti’ hem de eşsiz içerikte yazılı anıtlara sahip bir açık hava müzesidir. Gerçekten de Eyüpsultan Camii’nin arkasından Pierre Loti’ye uzanan  tarihi Eyüp Mezarlığı ile merkezin güneyindeki mezarlıklar mezar taşları ve servi ağaçlarıyla Eyüp’ün genel görünümünde etkilidir; aynı zamanda Eyüp’ün İstanbul ve İslam dünyası için anlamına işaret etmektedir.

'MEZAR TAŞI MEZARLIĞI'

Geçmiş tarimize ışık tutan, tarihimiz için bu denli önemli bir yer olan Eyüp Sutlan Mezarlığı, günümüzde eski ihtişamından çok çok uzakta. İlgisizlikten 'Mezar taşı mezarlığı'na dönen Eyüp
Sultan, kaderine terk edilmiş durumda. Bakımsızlık içinde olan mezarlıkta tarihi mezar taşları kırılmış, paramparça olmuş, mezarlıklar da ot yığını içinde!..

Mezar taşının bir önemi olmayabilir, ancak orada yatan bir tarih  ve tarihine, geçmişine sahip çıkmayan bir milletin geleceği de olamaz.Tarihimizin göz göre göre yok olmasına fırsat vermeyelim.

Başta Eyüp  Belediyesi olmak üzere bütün ilgili kuruluşları ve duyarlı vatandaşları tarihimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.( kaynak:ensonhaber )


YORUM EKLE
YORUMLAR
halit civci
halit civci - 11 yıl Önce

koyun mu girdi bunu

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153