banner171

EYÜP SULTAN'A GEL TALISCA

Beşiktaş’ın Brezilyalı oyuncusu Talisca, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette Talisca’nın Brezilya’da kurduğu futbol takımı ile Eyüpspor’un bir dostluk maçı yapması konuşuldu.

EYÜP SULTAN'A GEL TALISCA
 Brezilyalı futbolcu Talisca, Brezilya’da 19 yaşındaki gençlerden kurduğu futbol takımının ekim ayında İstanbul’a getirerek Eyüpsporla bir dostluk ve hazırlık maçı yapmak istediğini belirtti. Konuyla ilgili Başkan Aydın da kendisine gereken desteği vereceğini dile getirdi.
Eyüpspor Kulüp Başkanı Recep Kızıltepe ve Talisca’nın Beşiktaş’ın altyapısında oynaması için kontrat imzalayan 18 yaşındaki kardeşi Sousa’nın da katıldığı ziyarette Başkan Aydın Beşiktaşlı futbolcuya Eyüp Sultan ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.
Başkan Aydın, Eyüp’ün tarihi bir öneme sahip olduğunu ve adeta İstanbul’un kalbi olan bu semtin yaklaşık 500 yıllık bir yerleşim merkezi olduğunu kaydetti. Eyüp’ün, İstanbul Fatih Sultan Mehmet tarafından alındıktan sonra Müslüman Osmanlı halkının yerleşmesi amacıyla oluşturulan ilk yerlerden olduğunu söyleyen Aydın ayrıca Eyüp Sultan Camii ve türbesinin de dini ve manevi anlamda çok önemli merkezler olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153