banner171

Eyüp Sultan'a yeni bir çehre geliyor

Eyüp Sultan'a yeni bir çehre geliyor

Eyüp Sultan'a yeni bir çehre geliyor
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakanı Abdullah Dölek'in de katıldığı, Eyüp Sultan'da bulunan türbe, mezarlıklar ve hazire yerlerinin bakımı, onarımı ve tamiri konularını içeren bir toplantı düzenledi. Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi ile ilgili bir de sunumun yapıldığı toplantıda Başkan Remzi Aydın, çalışmaların tamamlanmasının planlandığı tarih olan mayıs ayına vurgu yaparak; “Mayıs ayında Eyüp Sultan bambaşka bir çehreye kavuşacak” dedi.
Toplantı Eyüp Belediyesi Başkanlık Binası'nda gerçekleşti. Toplantıya Başkan Remzi Aydın ve Kaymakam Dölek'in yanısıra Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, İstanbul 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, İBB Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü, İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü, İBB Alt Yapı Projeler Müdürlüğü, İBB Mezarlıklar Destek Hizmetleri Müdürlğü, Türbeler Müdürlüğü, BEDAŞ İşletme Müdürlüğü, İSKİ Eyüp Şube Müdürlüğü yetkilileri ile Eyüp Belediyesi ESTAM projesi yetkilileri katıldı.

Çalıştayda Başkan Remzi Aydın bir konuşma yaparak; “Bu çalıştayda mezarlıkların bakım, onarım ve tamirleri ile ilgili olarak yapılacak konuları ele alacağız. Konuları toparlayarak bundan sonra nasıl bir yol alacağımızı belirleyeceğiz. Bu çalışmaların ESTAM projesi ile uyumlu bir şekilde ilerlemesi önemli.” dedi.

Başkan Aydın ayrıca bu yıl ekim ayında başlayarak mayıs 2018 tarihinde tamamlanması planlanan tarihi merkez çalışmaları ile ilgili de; “Mayıs ayında çalışmalar tamamlandığında Eyüp Sultan bambaşka bir çehreye kavuşacak” diyerek Eyüp Sultanlılar'a müjde verdi.

Toplantıda ESTAM projesinin sunumu gerçekleştirildi. Ardından 180 dönüm arazi üzerinde bulunan Eyüp Sultan Mezarlığı'nın da dahil olduğu Eyüp mezarlıklarının düzenlenmesi konusunda problemler ve çözüm yolları, roller ve görevler, onarım ve restorasyon programı, bakım programı, sahiplik ve güvenlik problemleri, aydınlatma, teşhir, sergileme ve müze çözümleri, kataloglama, bilgilendirme ve envanter çalışmaları konuları görüşüldü.

Görüşülen konular arasında türbe, mezar ve hazire yerlerine zarar veren etkenler, bu etkenlere karşı alınabilecek tedbirler konuşuldu. Özellikle sel gibi doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirler, tarihi dokunun zarar görmemesi için yapılması gerekenler de bu kapsamda ele alındı.

Sokakların ve eserlerin aydınlatılması, eserlerin korunması ve güvenliği, Eyüp Sultan tarihi merkezde güvenlikle ilgili yapılacak uygulamalar ve çalışmalar da yine toplantıda görüşülen konular arasındaydı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153