banner171

Eyüp Sultan'da Bağımsızlık Köyü Projesi Yakında Hizmete Girecek

İlçe sakinlerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek için dur durak bilmeden mesai harcayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul’da bir ilk olan “Bağımsızlık Köyü” isimli özgün projeyi Eyüpsultan’a kazandırdı.

Eyüp Sultan'da Bağımsızlık Köyü Projesi Yakında Hizmete Girecek
 BAĞIMSIZLIK KÖYÜ PROJESİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK
İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında bulunan proje çerçevesinde Kemerburgaz’da temeli atılan bağımlılıkla mücadele ve takip merkezinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

“Bağımsızlık Köyü’nde Değişim Seninle Mümkün” sloganıyla hayata geçirilen proje, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliği ile gerçekleşiyor.

Merkez, bugüne kadar benzeri olmayan eğitim, uygulama, atölye ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

14 BİN 970 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

Kemerburgaz’da 14 bin 970 metrekare alan üzerine kurulacak projede birçok atölye çalışması yapılacak.

YARATICI DRAMA VE MÜZİK ATÖLYELERİ BULUNACAK

Merkezde; drama ile etkin eğitim, beden dili, çiçek aranjmanı, yemek yapımı, yaratıcı drama ve müzik atölyeleri eğitimleri verilecek. Ayrıca Terapi Bahçesi ve yürüyüş yolu da olacak.

TÜRKİYE’DE TARIMLA TERAPİ YÖNTEMİNİN RESMİ KURUMLARDA KULLANILACAĞI İLK PROJE

Bağımsızlık Köyünde, madde bağımlılarının, Park, Bahçe ve Koruların Bakımı, Organik Tarım ve Sebze Fidesi Üretimi alanlarında eğitimler almaları sağlanacak. Bağımlılıkla mücadele eden kişiler oluşturulacak terapi bahçesinde rehabilite edilecekler.

Tarımla terapi yöntemi yurtdışında madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir model. Bağımsızlık Köyü projesi bu anlamda Türkiye’de tarımla terapi yönteminin resmi kurumlarda kullanılacağı ilk proje olacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153