banner171

Eyüp Sultan’da İftarlar Artık Sahil Yolunda Yapılıyor

Eyüp Belediyesi bu yıl başladığı uygulama ile Ramazan ayında Eyüp Sultan Camii meydanı ve çevresinde iftar ve sahur yapan vatandaşlara izin vermiyor.

Eyüp Sultan’da İftarlar Artık Sahil Yolunda Yapılıyor

Böylece hem meydan ve çevresi daha işlevsel hale geldi hem de ziyaret ve ibadet amaçlı gelen vatandaşlar daha huzurlu ve hijyenik ortama sahip oldu. 

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuz örneklerden yola çıkan Eyüp Belediyesi bu yıl Eyüp Sultan Camii ve meydan çevresinde iftar ve sahura izin vermiyor. Özellikle vatandaşlardan gelen talepler üzerine böyle bir karar alan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, uygulamanın hem vatandaşlar hem de çevredeki esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Başkan Aydın, “Eyüp İslam dünyasının 4. önemli merkezi. Her yıl yerli yabancı turist akınına uğruyor.

Tabi Ramazan ayında da Eyüp’e ve Eyüp Sultan’a vatandaşlarımız daha da büyük bir ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda ziyarete gelen vatandaşlar buradaki meydan ve çevresinde iftar ya da sahur yapıyorlardı. Ancak hem çevre temizliği hem de diğer ziyaretçilerin sıkıntı yaşaması nedeniyle bu uygulamaya son verdik. Eyüp’de iftar yapmak isteyen vatandaşlarımızı zabıtamız hemen 100 metre ilerideki sahil bölgesine yönlendiriyor. Burada ailece keyifle iftarını açan vatandaşlar daha sonra Eyüp Sultan Camii’de teravihi kılıyorlar. Daha sonra da esnaftan alışveriş yapıyorlar. Böylece hem çevre kirliliğinin, görüntü kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. Daha bir huzurlu ortamda hem ziyaretler hem de ibadetler yapılmış oluyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 04:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153