banner171

Eyüp Sultan’da Regaip coşkusu

REGAİP Kandili’nde İstanbullular camilere akın etti. Bu özel günde vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti, af diledi.

Eyüp Sultan’da Regaip coşkusu
 Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle, kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, akşam namazının ardından Eyüp Sultan Camii’ni doldurmaya başladı. Camiye gelen vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okudu, Mevlid-i Şerif dinledi, bol bol dua edip af diledi. Namaz kılmak için yer bulamayanlar ise cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı.
Naciha Koçak, "Regaip Kandili için Eskişehir’den geldik. Bütün İslam aleminin kandilini kutlarım. Burada Kur’an-ı Kerim okuduk, dua ettik" diye konuştu. 

Hastalara şifalar dileyen Halide Gürce ise "Kahramanmaraş Elbistan’dan geldim. Cümle Muhammed ümmetinin kandili mübarek olsun. Bütün hastalarımıza Allahım şifalar versin. Sabaha kadar buradayım. Herkesin duaları kabul olsun inşallah" ifadesini kullandı.

"BU GECEYİ İBADETLE GEÇİRECEĞİM" 

Geceyi ibadetle geçireceğini belirten Abdurrahman Kırteke de, "Malatya’dan bu gece için İstanbul’a geldim. Bugün sabaha kadar burada ailem, arkadaşlarım ve İslam alemi için dua edeceğim. Regaip Kandili için hazırlanan programları izleyeceğim. Bugünü ibadetle geçireceğim, inşallah Allah kabul eder" dedi. 

Mikail Keskin ise "Ben de Malatya’dan geldim. Tüm İslam aleminin Regaip Kandili mübarek olsun. Eyüp Sultan Camii’nde bu geceyi geçirmek bir başka güzel oluyor. Sanki Mekke, Medine’de gibi hissediyorum" diye konuştu.

ARAÇ YOĞUNLUĞU YAŞANDI

Bu arada, kalabalıktan dolayı Eyüp Sultan Camii çevresindeki yollarda araç yoğunluğu dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153