banner171

Eyüp'de 57. Alay Şehitlerine Vefa Yürüyüşü

Eyüp'te Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla yüzlerce genç 57. Alay Şehitleri'ne vefa yürüyüşünde buluştu.

Eyüp'de 57. Alay Şehitlerine Vefa Yürüyüşü

Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı sonrasında Eyüp Belediyesi tarafından yapılan çorba ikramı ile başlayan yürüyüş, Edirnekapı Şehitliği'ndeki programla son buldu. Programa Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydı, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim İlhami Koç ve yüzlerce genç katıldı.

Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen programda İstanbul'un dört bir yanından gelen gençler sabah namazı öncesi Eyüp Sultan Meydanı'nda buluştu. Sabah namazı sonrasında Eyüp Belediyesi tarafından yapılan buğday çorbası ikramının ardından gençler 200 metrelik Türk Bayrağını açarak Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyüşe geçti. Tekbirler getirerek yağmur altında yürüyen gençler, daha sonra Edirnekapı'daki törende el açıp dualar etti.
Geleceğe umutla baktığını ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ‘’ 101 yıl önceki sahne canlandı gözümün önünde. 57. Alayı oluşturan gençlerimiz vardı. Bugün de burada gençlerimiz ülkenin her köşesinden geldi. O günkü gençlerimiz vatanına, yurduna, geçmişine, geleceğine sahip çıkmak için heyecanlıydılar, fedakârdılar. Her türlü zorluğa karşın vatanlarını savundular. Bugün burada olan gençlerimiz de aynı heyecanı yaşıyor. Geleceğe umutla bakıyorum ve gençliğimizle gurur duyuyorum’’ dedi.

Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de dedesinin bir Çanakkale şehidi olduğunu, kabrini bulmak için uzun süre çaba gösterdiğini belirterek, "Şanlı bir tarihimiz var. Tarihimizle ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. Bugün her ailenin Çanakkale'de ya da Sarıkamış'ta bir şehidi vardır. Hepimizin çocuklarımızı alıp Çanakkale'ye götürmesi lazım. Tarihimizi bilmemiz lazım. Bugünlere kolay gelinmedi. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim İlhami Koç ise, Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde 57. Alay için saygı yürüyüşü düzenlediğini söyledi. Koç, "Bütün düşüncemiz ecdadımızı yad etmek. Sabah namazında Eyüp Sultan Camii'nde gençlerimizle buluştuk. 57. Alay'ın içtiği buğday çorbasından içtik ve yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı Eyüp Belediyesi'ne, Remzi Aydın beye ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerimiz için gerçekleştirilen program Edirnekapı Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ve yapılan duaların ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153