banner171

Eyüplü Çocuklardan “Savaşın Çocuklarına” Destek

Eyüplü Çocuklardan “Savaşın Çocuklarına” Destek

Eyüplü Çocuklardan “Savaşın Çocuklarına” Destek

 Eyüp belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi Simurg Nişanca Bilgi Evi öğrencileri tarafından Çocuk Hakları Günü nedeniyle hazırlanan programa katıldı.

Mazlum coğrafyalarda yaşayan ve savaşın en masum kurbanları olan, savaştan en çok etkilenen çocukların acılarına farkındalık oluşturmak için düzenlenen programda Başkan Remzi Aydın; “Öncelikle hepinizi tebrik ediyor, sizlere teşekkür ediyorum. Bu pazar günü zaman ayırarak buraya geldiniz. Çok anlamlı bir şey yapıyorsunuz. Bizim geleceğimiz çocuklarımızdır, yavrularımızdır. Onlara ne kadar çok sahip çıkarsak, iyi şeylerle yoğurursak, onlara hayırla şekil verirsek geleceğimiz o kadar güzel olur. Gerçekten çok güzel bir memleketimiz var. Sadece kendini değil bütün insanlığı düşünen bir medeniyete sahibiz. Bunları geleceğe taşımak için nitelikli taşıyıcılara ihtiyacımız var. İşte onlar yavrularımız” diye konuştu.

TÜM DÜNYAYA “ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEYİN” DİYE HAYKIRDILAR

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan ve çocukların savaşlarda çektikleri acıları ekrana yansıtan videolar, şiirler eşliğinde gösterdildi. Çocuk korosu ise 'Bir Dünya Bırakın' şarkısını seslendirdi. Sahnede “Çocuk Hakları”nı okuyan iki öğrenci ise konuşmalarının sonunda tüm dünyaya haykırarak; “Bu sözleşmeye imza atan ülkeleri, attıkları imzanın arkasında durmaya davet ediyoruz. Lütfen çocukları öldürmeyin” çağrısında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153