banner171

Eyüpsultan ulaşımda dev adımlarla ilerliyor

Eyüpsultanlılara ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak, ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projelerden biri olan Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

Eyüpsultan ulaşımda dev adımlarla ilerliyor

Gece gündüz aralıksız sürdürülen çalışmalar tamamlandığında, havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattı Eyüpsultan'ı da bir çok ilçeye entegre etmiş olacak.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı projesi kapsamında inşa edilen Kemerburgaz Metro İstasyonu şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Aydın burada şantiye yetkilileriyle görüşerek çalışmaların hangi aşamaya geldiği, ilerleyen safhalarda neler yapılacağı konularını konuştu.

HAT UZUNLUĞU 66 KİLOMETRE OLACAK

Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. İlk etabı 2018 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında tamamlanacak proje Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. Metro hatında, aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 13 istasyon yer alacak.

ENTEGRE OLACAK HATLAR

Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi-Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir’de, Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı’da, Marmaray Projesi ile Halkalı’da bağlantı olacak.

METRO VE TRAMVAY HATLARI GELİYOR

Eyüpsultan'da devam eden ikinci metro çalışması ise Bağcılar-Gayrettepe Metrosu. Bağcılar-Tekstilkent- Gaziosmanpaşa-Eyüp- Kağıthane-Gayrettepe güzergâhında inşa edilecek hat üzerinde Eyüpsultan sınırları içerisinde Yeşilpınar, Veysel Karani, Çırçır ve Alibeyköy istasyonları olacak.

Bunun dışında Eminönü’nden Alibeyköy’e tramvay hattı geliyor. Tamvay hattı da Haliç sahili boyunca devam edecek, metro istasyonuna entegre olacak. Eminönü’nden tramvaya binecek bir vatandaş Alibeyköy’de inecek, isterseniz oradan metroya binip Bağcılar’a ya da Beşiktaş tarafına gidecek.

Ayrıca şu anda mevcut olan Aksaray- Havalanı Metrosu Bayrampaşa durağından Feshane’ye bir hat sağlanacak, Eminönü’nden gelen hatla birleşecek. Bu çalışmalara ek olarak Miniatürk - Piyer Loti arasında teleferik hattı kurulacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153