banner171

Eyüpsultan'da kitap vakti

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi Kültür Sanat Merkezi’nde, Münadi Hasan Hüseyin Karabağ’ın yönetiminde gerçekleşen müzayedede baskısı kalmamış, birbirinden değerli nadide kitaplar kitapseverlerle buluştu.

Eyüpsultan'da kitap vakti
 Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı ve ‘Nasreddin Hoca’nın Latifeleri’ isimli Osmanlıca bir kitap aldığı müzayede sayesinde, birçok eski eser yeni sahiplerine kavuştu. Covid19 nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen müzayedede, basıldığı dönemde yazarları tarafından imzalanan kitaplar için kitapseverler birbiri ardına teklif verdi.
“MÜZAYEDELERİMİZE BÜTÜN KİTAP SEVERLERİ BEKLİYORUZ”

Müzayede ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Deniz Köken, "50 yıllık, 100 yıllık kitapları vatandaşlarla buluşturmak için ilk müzayedemizi yaptık. Müzayededeki kitaplar epey derin ve geniş. O yüzden daha sonra yapılacak müzayedemize bütün kitap severleri bekliyoruz. Burada çok güzel eserler var. Kitapların kendisi bile tarihi eser gibi olmuş artık. İçinin güzelliği dışında kendisinin de tarihi eser niteliği kazanması ayrı bir güzellik" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2020, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153