banner171

EyüpSultanlı Zehra Duygulandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2018'de TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasının ardından kürsüye gelerek şiir okuyan küçük çocuklar partililerden büyük alkış toplamıştı.

EyüpSultanlı Zehra Duygulandırdı

O çocuklardan birisi de TBMM'de okuduğu “Sakarya” şiiriyle herkesi duygulandıran 9 yaşındaki Elif Zehra idi.

Eyüpsultan, Yeşilpınar Mahallesi'nde oturan, Feridun Tümer İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi olan Elif Zehra, Sakarya şiirinin tamamını okuyarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere salondaki herkesi duygulandırıp ayakta uzun süre alkışlanmıştı.

ALTI YAŞINDAYKEN, VİDEOLARDAN İZLEYEREK EZBERLEDİ

Eyüpsultan Postasında yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı ailesiyle birlikte ziyaret eden, Başkan Aydın'ın tebrik ettiği Elif Zehra, Sakarya Şiirini daha altı yaşındayken, videolardan izleyerek ezberlemiş.

Kızının ezber yeteneğini altı yaşındayken keşfettiğini söyleyen anne Zeynep Açar “Ezberi kuvvetli olunca nasıl yönlendirebilirim diye düşündüm ve önce İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını açtığım videolardan ezberlettim. Daha sonra da Sakarya Şiirini ezberledi. Anaokuluna gitmeden, okuma yazma öğrenmeden sadece izleyerek ezberledi. Demokrasi nöbetlerinde Fatih ve Eyüpsultan'da istiklal marşını okudu” diyor.

Özel bir iş için arkadaşlarıyla birlikte Meclise gittiğinde her şeyin kendiliğinden geliştiğini belirten Zeynep Açar, şöyle devam ediyor;

“Kızım da Mecliste yanımdaydı, kızım Tayyip Dede diye seslenince Cumhurbaşkanımız 'Gel bakalım yanıma' diyerek aşağıya çağırdı. Sonra bir süre Elif'le konuştu. Elif şiir okumak istediğini söyleyince okuttu. Her şey bir anda oldu. Biz de çok şaşırdık. Kızımızla gurur duyduk”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan baba Sinan Açar ise o gün kızları şiiri okuduğunda çok heyecanlandıklarını ve tarif edilemez duygular yaşadıklarını belirterek şunları söyledi;

“Bize bu özel anı yaşattığı için kızıma minnettarım. Tek temennim vatanına, milletine, dinine, bayrağına sımsıkı bağlı olan nesiller yetiştirmek. Rabbim herkese de nasip etsin. Bu özel günü bize yaşatmaya vesile olan, her türlü saygı, sevgi, övgüye değen, dünya liderimiz, gönlü yüreği sevgi dolu olan Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ailem adına çok teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153