banner171

Eyüp'te Eğitime Dev Yatırım

Eyüp'te Eğitime Dev Yatırım

Eyüp'te Eğitime Dev Yatırım

 Eyüp Belediyesi, Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa inşa ettiği 2 okul ve 1 yaşam merkezi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı bir törenle açıldı. Bakan Yılmaz açılış töreninde yaptığı konuşmada önümüzdeki süreçte daha fazla derslik yapılacağını vurgulayarak, “İstanbul’da 2019 yılına kadar ikili eğitime son verelim evlatlarımız sabah çok erken gelip koşturur gibi teneffüslerde vakit geçirmesin” dedi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “3 yıldan bu yana 30 milyon Türk Lirası eğitim ve öğretime katkımız oldu. Yapmış olduğumuz bu katkılar ve çalışma süreci devam edecek” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediyesi, Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği Topçular Mahallesi Dede Korkut ortaokulu, Karadolap Mahallesi Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu ve Yaşam Merkezi düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören okulların ve yaşam merkezinin tanıtım videosu ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Ardından okul bahçesine gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Vali Şahin, Başkan Aydın ve beraberindeki heyet 33 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, Vali Şahin ve Başkan Aydın birlikte ellerine kürek alarak ağaç diktiler. Bu sırada tören alanında bulunanlar Bakan Yılmaz'a “Sayın bakanım yorduk sizi, hiç yorulmuyorsunuz” dediler. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın tek başına uğraşıp ağaç dikmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“HÜKÜMET OLARAK EN ÇOK KAYNAĞI EĞİTİME AYIRDIK”

Törende yaptığı konuşmada eğitimin her konudan daha çok önemli olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitim meselesini hallederseniz, sağlık meselesini de halletmiş oluyorsunuz. Biz hükümet olarak en çok kaynağı eğitime ayırdık 122 milyar Türk Lirası toplam bütçenin yüzde onu. Bu güne kadar hiçbir hükümet bu kadar kaynağı eğitime ayırmadı. Bu kaynak ile 270 binin üzerinde derslik yaptık. İstiyoruz ki İstanbul’da 2019 yılına kadar ikili eğitime son verelim evlatlarımız sabah çok erken gelip koşturur gibi teneffüslerde vakit geçirmesin. Dolayısı ile on dakika gibi bir teneffüsler ile değil daha rahat edecekleri bir eğitim alsınlar istiyoruz” dedi.

“30 OKUL DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLDİ”

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise Eyüp ilçesinde 30 okulun deprem riskine karşı güçlendirildiğini belirterek şnları söyledi, “14 okul yıkılıp yeniden yapılarak, diğer 16 okul da güçlendirme şeklinde olarak 30 okulumuzu deprem riskine karşı hazır bir şekilde hizmete sokmuş olduk. İstanbul Deprem riski noktasında tehdit altında olan illerimizden bir tanesidir”

“3 YILDA 30 MİLYON TÜRK LİRASI EĞİTİM VE ÖĞRETİME KATKIMIZ OLDU”

Okulların yapılmasında birçok bürokratik engel ile uğraştıklarını dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “ Uğraşmalarımızın sonucunda iki nefis okul kazandırdık. 3 yıldan bu yana 30 milyon Türk Lirası eğitim ve öğretime katkımız oldu. Yapmış olduğumuz bu katkılar ve çalışma süreci devam edecek. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor ve daha da güçleniyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153