banner171

Eyüp'te her ay film festivali

Film Arası Dergisi ve Eyüp Belediyesi'nin her ay birlikte düzenleyecekleri 3 ayrı etkinlikte çok sayıda usta ve genç kuşak sinemacı Eyüp'te sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Eyüp'te her ay film festivali
 Sonbaharla birlikte seçkin kültür-sanat etkinlikleriyle sezonu açan Eyüp Belediyesi, Film Arası Dergisi'nin katkılarıyla gerçekleştireceği üç ayrı sinema etkinliğini de programına aldı. Ekim ayında başlayacak programlar, Türk sinemasının usta ve genç isimlerini her ay sinemaseverlerle bir araya getirecek.
FİLM GİBİ HAYATLAR

Ekim'de başlayacak sinema etkinliklerinden biri olan Film Gibi, Türk Sinemasının usta oyuncularını Eyüp'te ağırlayacak. Filmleri aratmayan yaşamlarına dair anı ve duygularını dinleyicilerle paylaşacak olan ustalar, sinema serüvenlerini, unutamadıkları olay ve kahramanları anlatacak, programda ayrıca seyircilerden gelecek soruları yanıtlayacaklar. Film Gibi programının ilk konuğu, 80'i aşkın filmiyle Yeşilçam'ın utulmaz kadın aktörleri arasına giren usta oyuncu Nilüfer Aydan, 23 Ekim Perşembe günü, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle bir araya gelecek.

YÖNETMEN ve OYUNCU BİR ARADA

Eyüp'te başlayacak diğer bir önemli sinema etkinliği olan 1 Yönetmen 1 Oyuncu, son dönem Türk sinemasının önemli filmlerinde birlikte çalışan isimleri bir araya getiriyor. 16 Ekim Perşembe günü başlayacak programın ilk konukları Daire filminin başrol oyuncuları Nazan Kesal ve Kanbolat Görkem Aslan olacak. Filmin yönetmeninin son anda yaşanan bir aksilik nedeniyle katılamayacağı Eyüp Göktürk Kültür Merkezi'ndeki programda, Kesal ve Aslan, filmi konuşacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

SUAT KÖÇER ve CİHAN AKTAŞ İRFAN SİNEMASI'NDA

İrfan Sineması adlı üçüncü sinema etkinliği ise Film Arası Yayın Yönetmeni Suat Köçer ve yazar Cihan Aktaş'ın birlikte modere ettiği bir sinema etkinliği olacak. Her ay sinemamızın önemli isimlerinden birini ağırlayacak olan Köçer ve Aktaş, seyircilerin soru ve düşüncelerine de yer verecek. 31 Ekim'de Caferpaşa Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek İrfan Sineması'nın ilk konuğu yönetmen Faysal Soysal olacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 01:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153