banner171

Eyüp'te Okullar ikinci döneme hazırlanıyor

Okullar ikinci döneme hazırlanıyor

Eyüp'te Okullar ikinci döneme hazırlanıyor
 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi öncesi Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 67 devlet okulunun temizliği yapılıyor. Öğrenciler okullarda olmadığı için detaylı temizlik yapılabiliyor.
İlçede bulunan okullar, eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlamasına kısa bir süre kala, Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Gezici Temizlik Ekipleri tarafından temizlenerek öğrencilere hazırlanıyor.

Temizlik personelleri, öğrencilerin sağlığı için sınıf ve odaların haricinde tuvaletleri de temizliyor.

TEMİZLİK MALZEMESİ DE VERİLİYOR

Bu uygulamanın dışında, Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü okullara her ay temizlik malzemesi de veriyor.

40 OKULA BEYAZ BAYRAK VERİLMİŞTİ

Öğrencilerin temiz ve sağlıklı ortamlarda eğitim alması amacıyla yapılan çalışmalar neticesi, geçtiğimiz eğitim sezonunda Sağlık Bakanlığı tarafından ilçede bulunan 40 devlet okuluna Beyaz Bayrak sertifikası verilmişti.

128 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Başkan Aydın'ın üzerinde hassasiyetle durduğu okul temizliği ile ilgili olarak, günlük temizlik işleri için belediye tarafından okullara tam zamanlı toplam 128 temizlik personeli görevlendirdi.

Bu personellerden 115'i sabit olarak okullarda görevlendirildi. Her okul için ayrı ayrı görevlendirilen temizlik personelleri yıl boyunca okullarda hizmet veriyor.

Ayrıca her okulun ayda bir defa ayrıntılı temizliğinin yapılması için 10 kişilik Gezici Temizlik Ekibi, 2 adet şoför ve 1 adet şef görevli bulunuyor. Buna ek olarak ekiplerin kontrol hizmetinde kullanılmak üzere 1 binek oto ve aylık düzenli temizlik malzemesi dağıtımı ile gezici temizlik ekibinin taşınması için 1 adet minibüs tahsis edilmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153