banner171

Eyüp'te Özgecan Aslan Parkuru Esad Edin Halk Koşusuyla Açılacak

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından Göktürk'e özel olarak hazırlanan proje ile semt sakinleri yıllardır hayalini kurdukları bir spor alanına kavuşuyor.

Eyüp'te Özgecan Aslan Parkuru Esad Edin Halk Koşusuyla Açılacak
Eyüp Belediyesi tarafından projelendirilen ve fidanlık mevkiinde gerçekleştirilecek “Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru” açılışı 26 Mart Pazar günü Göktürk Panayır Çayırı caddesinde Esad Edin Halk Koşusuyla birlikte gerçekleşecek. Parkur bölgedeki önemli bir eksikliği de gidermiş olacak.
Park açılışı öncesi saat 10:00'da gelenekselleşmesi beklenen Esad Edin Halk Koşusu Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru'undan başlayıp İstanbul Caddesi üzerinden ilk kemerden dönülerek tekrar park alanına devam edilerek son bulacak. Yapımı 18 ay süren parkurun alanı toplamda 13bin m2 alanı kapsıyor. Parkı diğerlerinden ayıran özellik ise köpek eğitim parkurunun bulunması. Yaklaşık 400 fidan dikilen alana yapım aşamasından beri 2 buçuk milyon bütçe ayrıldı. Mersinde elim bir
cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın isminin verildiği 13bin m2 alanı kapsayan parkur gölet, çocuk parkı, otopark, yürüyüş ve bisiklet parkuru, seyir terasları, köpek parkı, dinlenme alanları ve kafeteryanın yanı sıra, refleksoloji alanı, bitki tüneli ve çeşitli çiçeklerden oluşan alanda aynı zamanda ahşap bir köprü, çeşme, güvenlik noktaları ve tuvaletleri de barındıracak.

Parkımızı Sosyal Merkez Haline Getireceğiz

Toplumda kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parka Özgecan Aslan'ın isminin verildiğine dikkat çeken Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yürüyüş parkurunun, Göktürk’teki vatandaşlara sağlıklı ve huzurlu bir ortamda spor yapma, aileleriyle vakit geçirme gibi ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Başkan Aydın “Sosyal donatı alanları ile göz dolduran prkımız yürüyüş parkurunun yanı sıra bir sosyal merkez haline gelecek. Biz bu projeyi kısa sürede hayata geçirmek için çok çabaladık. Bu Göktürklü dostlarımızın uzun süredir bekledikleri bir projeydi. Bakanlığımızla görüşüp seçimler öncesinde de buraya bir yürüyüş parkuru yapacağımızı belirterek söz almıştık. Yani bu proje seçim vaatlerimizarasında da yer alıyordu. Hamdolsun bugün bu projeyi bitirdik. Bu projenin diğer bir özelliği ise Göktürklülerin yapmış olduğu katkı...”

Koşu 6 Kategoride Tamamlanacak

10-15 yaş, 16-20 yaş ve 21 yaş üstü erkek ve kadın olmak üzere toplamda 6 kategorinin olacağı Esad Edin Halk Koşusu, ismini bölgede tanınan ve sevilen aynı zamanda iyi bir sporcu olan geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Esad Edin”den almaktadır. Koşu kendi hatırasını ve ismini yaşatmak amacıyla sporu ve sağlıklı yaşamı hatırlatmak amacıyla 4 km”lik bir parkurdur. 7'den 70'e bölge halkının yoğun bir teveccüh gösterdiği koşu her yıl daha da büyüyerek devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153