banner171

EYÜP’TE TARİHİ ESERLER BİR BİR AYAĞA KALKIYOR

EYÜP’TE TARİHİ ESERLER BİR BİR AYAĞA KALKIYOR

EYÜP’TE TARİHİ ESERLER BİR BİR AYAĞA KALKIYOR

 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın özel girişimleriyle Zal Mahmud Paşa Camii, Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkelerinin ardından Arakiyeci Caferağa Camii’nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

Eyüp’te bulunan Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Tarihi Kentler Birliği (TKB) Süreklilik ödülüne layık görülen Zal Mahmud Paşa Camii’nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii’nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.
Restorasyonu 15 ay süren Arakiyeci Caferağa Camii’nin açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Arslan ile vatandaşlar katıldı.
Arakiyeci Caferağa Camii’nin yenilenerek ibadete açılmasına çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, Eyüp’teki tarihi yapıların restore edilerek tekrar kazandırılmasını sağlayan Başkan Aydın’a teşekkür etti. Başkan Remzi Aydın, "Eyüp tarihi bir miras ve bizler bu mirasa bir şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gerek tekkelerimiz gerekse camilerimiz bizler için çok önemli. Bu eşsiz mimari yapıları tekrar kazandırmak da görevimiz" dedi.
Aslına uygun restore edildi
Restorasyon sırasında; 400 yıllık caminin bahçesi, avlusu, iç ve dış namazgahlarıyla beraber, şadırvan ve çatısı mimari tarzdaki aslına uygun bir konseptle yenilendi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153