banner171

Eyüp’te Ulaşım Hamlesi

Eyüp’te Ulaşım Hamlesi

Eyüp’te Ulaşım Hamlesi
 İslam dünyasının 4. kutsal mekanı Eyüp Sultan ve çevresinin yanı sıra tüm Eyüp’ü kapsayan ulaşımla ilgili vizyon projeler Eyüplülerin hizmetine sunuluyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yapılan çalışmaların İBB ve İETT ile ortaklaşa olarak planladığını ve amacın Eyüplülere ve Eyüp’e gelmek isteyen vatandaşlara daha kolay ve huzurlu bir ulaşım sağlamak olduğunu söyledi.
İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan ulaşımda Eyüp’te önemli çalışmalar hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürülen çalışmalarda, Mecidiyeköy-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattı, Eyüp-Bayrampaşa tramvay hattı, Eminönü-Eyüp-Alibeyköy (Haliç güzergahı) tramvay hattının çalışmaları hızla devam ediyor.  Bunların yanı sıra ayrıca, İncirli-Edirnekapı-Gayrettepe metro hattı, Gayrettepe-Kemerburgaz 3.Havalimanı Raylı Sistemi, Vezneciler-Sultançiftliği-Arnavutköy metro hattı, Eminönü-Fatih-Eyüp-Bayrampaşa metro hattı ile Eyüp’te ulaşım çok daha kolay hale gelecek. Eyüp’te kullanılmaya başlanacak teknolojik otoparklar ise trafiği ve park sorununu da ortadan kaldıran yatırımlar olacak.

İETT’DEN ULAŞIMA BÜYÜK DESTEK
Başkan Aydın’ın İETT ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma neticesi otobüs hatlarında ve sayılarında da yeni düzenlemeler yapıldı, Eyüp’e bağlı tüm köylere otobüs hattı oluşturuldu. Eyüp’e sefer yapan İETT otobüslerinin sayısında artırıma gidilerek ve yeni güzergahlarla vatandaşın daha rahat ve huzurlu seyahat etmesi sağlandı. Eyüplülerin daha kolay ulaşım sağlayabilmesi için yapılan titiz çalışmalar neticesinde uygulamaya konulan yenilikler ise şöyle;
Esentepe son duraktan kalkan tüm otobüslerden (37E, 37T, 37A, 37M) Alibeyköy sakinlerinin de faydalanması için Vardar Caddesi’ne yeni bir durak yapıldı.
Gaziosmanpaşa – Eyüp – Vezneciler hattına ilave otobüs seferleri konuldu.
Gaziosmanpaşa-Eyüp- Aksaray- Yenikapı için yeni bir sefer hizmete girdi.
Gaziosmanpaşa- Eyüp- Beşiktaş arası, sabah ve akşam saatlerinde otobüs hattı oluşturuldu.
Yeşilpınar-Bakırköy 94Y hattı sabah ve akşam saatlerinde olan seferleri günde 34 sefere çıkarıldı.
Küçükköy’den Eminönü’ne giden 47N hattına, Atatürk Caddesi üzerinden yeni duraklar oluşturularak, yeni güzergâh düzenlemesi yapıldı.
47 numaralı Yeşilpınar-İmar Blokları- Emninönü hattında çalışan araç sayısı arttırılarak seferler 23 dakika aralıklarla 27 sefere çıkarıldı.
49B İmar Blokları- Şişli hattına araç ilavesi yapılarak, günde 7 aracın 14 dakika arayla toplamda 49 sefer ile hizmet vermesi sağlandı.
Göktürk-Kemerburgaz Expres hattı olan 48 Levent hattı oluşturuldu. Ayrıca, Göktürk-Kemerburgaz’daki değişik bölgelerin otobüs sayıları arttırılarak, günde 33 otobüsle toplam 184 sefere ulaşıldı.
Göktürk-Kemerburgaz- Aşağı Pirinççi- Yukarı Pirinççi- Arnavutköy Devlet Hastanesi arası yeni hat oluşturulması için çalışmalar yapılıyor.
Halen hizmette olan Yeşilpınar- Fatih- Vezneciler hattının sefer sayıları arttırılarak halkımızın ulaşımının rahatlaması sağlandı.

TÜM KÖYLERE OTOBÜS HATTI OLUŞTURULDU
Eyüp ilçesine bağlı tüm köylere otobüs hattı oluşturuldu. İETT hattı olmayan Çiftalan Köyü’ne sabah, öğlen, akşam saatlerinde otobüs seferleri konuldu. Köylerde sabah, akşam çalışan 48K hattının sefer sayıları arttırıldı, buna ilaveten Kemerburgaz’dan kalkan Eminönü ve Kazlıçeşme, Topkapı hattında ilaveler yapılarak sefer sayıları arttırıldı.

YENİ VE MODERN DURAKLAR VATANDAŞIN HİZMETİNDE
Yine talep üzerine yeni açılan hatlar ve hareket halindeki güzergâhlar için yeni, kapalı modern duraklar yapıldı. Bu arada Eyüp - Fatih arasında hizmet veren 86 V hattında %50 indirim hizmeti devam ediyor. Vatandaşlar özellikle bu iki ilçe arasında hizmet veren hattan ve uygulanan indirimden oldukça memnun. Eyüp Teleferik Durağı’ndan hareket eden ve Fatih’ten geçerek Veznecilere giden 86 V hattıyla iki ilçe arasındaki manevi havayı teneffüs eden Eyüplüler %50 indirim hizmetinden faydalanmaya devam ediyor. Eyüp ve Fatih ilçeleri Türk vatandaşlarının yanı sıra Avrupa, Uzakdoğu ve Arap yarımadasından gelen turistlerin de uğrak yeri oluyor. Teleferik gezesinden hemen sonra dünya tarihine yön vermiş, manevi açıdan birçok öneme sahip olan iki semti gezen farklı ırk ve dinlere mensup turistler de, bu indirimli hattan faydalanıyor. 86 V hattında sabah 06:00’dan başlayan seferler gün boyunca 10’ar ve 15’er dakika arayla devam ediyor. Son sefer ise saat 23:40’ta.

NOSTALJİK OTOBÜSLERE İLGİ BÜYÜK
Ayrıca İETT nostaljik otobüslerini de hizmete aldı. Nisan ayından bu yana yapılan seferlerle İstanbullular bu otobüslerle bugünden geçmişe farklı bir yolculuğa çıkıyorlar. Nostaljik otobüsler, 61B Beyazıt-Taksim hattında 09.30 Beyazıt'tan hareketle, Beyazıt-Laleli-Unkapanı-Şişhane-Taksim güzergâhında,87 Topkapı-Edirnekapı-Taksim hattında 09.05 Topkapı Suriçi’nden hareketle, Edirnekapı-Fatih-Unkapanı-Şişhane-Taksim güzergâhında,  ve 35 Kocamustafapaşa-Eminönü hattında 09.30 Kocamustafapaşa’dan hareketle, Cerrahpaşa-Yusufpaşa-Unkapanı-Eminönü güzergâhında hizmet veriyor.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yapılan çalışmaların İBB ve İETT ile ortaklaşa olarak planladığını ve amacın Eyüplülere ve Eyüp’e gelmek isteyen vatandaşlara daha kolay ve huzurlu bir ulaşım sağlamak olduğunu söyledi. Tarihi ve turistik açıdan dünyada önemli bir yeri olan Eyüp’ün her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığına dikkat çeken Başkan Aydın, “Bunun yanı sıra mahallelerimize, semtlerimize ve köylerimize ulaşım konusunda önemli çalışmalar, planlamalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda onların daha güvenli ve hızlı şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla İBB ile birlikte hareket ediyoruz. Özellikle İETT’nin yeni hatları ve ek seferleri ile ulaşımımızda büyük bir rahatlama olacak. Yakın zamanda hayata geçecek metro ve tramvay hatları ile Eyüp herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir ilçe haline gelecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153