banner171

Emine Ülker Tarhan yeni parti kurdu

CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın, bugün saat 13.30’da yeni bir siyasi parti kuruluşu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Emine Ülker Tarhan yeni parti kurdu
 CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini verdi.
PARTİNİN ADI VE AMBLEMİ BELLİ OLDU

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi”... Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. 

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu.

Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

YUNUSOĞLU ÖRGÜTLEYECEK

Anadolu Partisi’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu, 1 Aralık’ta Merkez Yönetim Kurulu’nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduğunu söyledi. Yunusoğlu, "Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir’den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Biz, CHP’ye karşı kurulAn hizip partisi değiliz, bölen değiliz. İktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153