banner171

EYÜP’ÜN ERZURUMLULARINDAN KORKUT’A ZİYARET

İstanbul Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan, beraberindeki 30 dernek üyesiyle birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ettiler.

EYÜP’ÜN ERZURUMLULARINDAN KORKUT’A ZİYARET
 Ziyarette Ali Korkut, çalışmaları ve belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Cahit Özaslan, Erzurum’un iyi yönde değiştiğini belirterek özellikle kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan çalışmaların değerli olduğunu söyledi.


Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan, her yıl Erzurum’a geldiklerini hatırlatarak "Her ziyaretimizde şehirdeki değişimi de gözleme şansımız oluyor. Yakutiye İlçemiz önemli değişimleri gösteriyor, bizlerde buna tanıklık ediyoruz. Belediye Başkanımız Ali Korkut, bu anlamda önemli işlere imza attı, atıyor. Bize çalışmalarını aktarıyor, geçmiş yıllardaki ziyaretlerimizde de dinledik, gözlemledik. Erzurum’un merkezinin baştan aşağı yenilenmesi sevindirici bir gelişme olacaktır. Biz Yakutiye’nin kentsel dönüşüm alanlarını görme şansı bulduk. Çünkü geziyoruz şehri. Eski viranelerin kalkıyor olması doğru bir adım. Şehir gecekondudan ve viranelerden kurtuluyor" dedi.

Aynı zamanda Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi olan Cahit Özaslan, 30 kişilik heyetle geldiği Yakutiye Belediyesinde Başkan Ali Korkut ile hatıra resmide çektirdi. 3 gün boyunca Erzurum’da tarihi ve turistik yerleri gezeceklerini belirten Özaslan, "Bizde sılayı rahim yapıyoruz, şehre dair özlemlerimizi gideriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut, Eyüp Erzurumlular Dernek yöneticilerine İstanbul Kapı, Üç Kümbetler, planlaması yapılan Gürcükapı Cami Çevresi Projesi, Gümrük Hanı ve çevresi meydan projesi hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün Erzurum için zorunluluk olduğunu ifade eden Korkut, "Şehri başka türlü kurtarabilme şansınız yok. Kötü yapılaşmayı ortadan kaldıracaksınız, tarihe saygılı, çevreyle uyumlu modern ve çağdaş bir yapılaşmaya yol açacaksınız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153