banner171

İBB, Kısırkaya’nın 2. etabının Eyüp’e taşınmasına karar verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin haziran ayı oturumlarında alınan karara göre Sarıyer’deki Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etabının Eyüp’e taşınacak

İBB, Kısırkaya’nın 2. etabının Eyüp’e taşınmasına karar verdi

 Hayvanseverlerin, hayvan bakımı için sert iklim koşullarına sahip, ulaşımının zor olduğu, fazla sayıda hayvan barındırdığı ve bu nedenle hayvanların zarar göreceği iddiasıyla yapımına karşı çıktıkları, defalarca protesto ettikleri Sarıyer’deki Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etabının Eyüp’e taşınmasına karar verildi.

Karar, “sahipsiz hayvanlara verilen hizmetin etkin ve yerinde verilebilmesi” amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin haziran ayı oturumlarında alındı.
3. HAVALİMANI BAĞLANTI YOLLARINA YAKIN
Sarıyer’in Karadeniz kıyısında 700 dönümlük alan üzerine kurulan Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı, 1. ve 2. etap olmak üzere hizmet veriyordu. 1. etabı tamamlanarak hizmete giren bakımevinin 2. etabı için prefabrikler yerleştirilmiş ancak 1. etabın kapasitesi dolmadığı için 2. etaba henüz hayvan alımına başlanmamıştı.
AK Parti ve CHP’li üyelerin oybirliği ile geçen karara göre, sokak hayvanlarının yeni adresi, 3. köprü ile 3. havalimanı bağlantı yeri olan Odayeri yakınlarındaki Işıklar Köyü olacak. İstanbul’un üst ölçekli planı 1/100 binlik planda, bahsi geçen arazi “Tarımsal niteliği korunacak alan, kırsal yerleşim alanı” olarak tanımlanıyor.

İlgili kurumların taşınma kararına olumlu görüş bildirdiği kararda, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bölgeden içme suyu şebeke hattı geçtiğine dair uyarısı dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153