banner171

İstanbul’un En Büyük Sünnet Şöleni

Eyüp Belediyesi’nin geleneksel hale gelen sünnet şöleni bu yıl 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi. Yüzlerce çocuğun sünnet ettirildiği etkinlikte, erkekliğe adım atan çocuklar için 4 ayrı gemi ile boğaz turu da yapıldı.

İstanbul’un En Büyük Sünnet Şöleni
 Eyüp Belediyesi’nin geleneksel hale gelen sünnet şöleninde bu yıl yine yüzlerce çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Eyüp Sultan Meydanı’nda toplanan çocuklar ve aileleri için özel bir etkinlik planlayan Eyüp Belediyesi, çocuklar için 4 ayrı gemi kiralayarak Boğaz turu da düzenledi. Eyüp Sultan Meydanı’nda mehter takımı konseri ile başlayan etkinlik, dualarla devam etti. Daha sonra çocuklar ve aileleri Cülus Yolu’nu yürüyerek Feshane’ye ulaştı. Feshane önünden hareket eden gemilerle yaklaşık 2 saatlik bir boğaz turu gerçekleştirildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yol boyunca çocuklara ve ailelere eşlik ederken, boğaz turuna da bizzat uğurladı.

Yüzlerce çocuk ve ailesinin keyifli bir gün geçirdiği etkinlik, yine Feshane önünde son buldu. Sünnet kıyafetlerinden cerrahi operasyona kadar her detayın Eyüp Belediyesi tarafından karşılandığı sünnet şölenine bu yıl da çok sayıda başvuru yapıldı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yıllardır süren etkinliğe başvuruların her yıl daha da arttığını belirterek, “Peygamberimizin emri olan sünnet için, çocuklarımızın bu mutlu gününde onlarla ve aileleri ile birlikte oluyoruz. Bu da sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri. Maddi durumu iyi olmayan ailelere yönelik bir çalışmamız. Onlar için düzenlediğimiz etkinliğimize Eyüplüler de büyük ilgi gösteriyorlar. Yaptığımız her çalışmamızda insanı ön plana alıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız çok sayıda projeye büyük katılım olması bizim de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153