banner171

İstiklal Şairi Ayakta Alkışlandı

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’mizdeki tiyatro oyunları ilgi odağı olmaya devam ediyor. Merkez’de 12 Aralık Cuma akşamı sahnelenen “Asil” adlı oyun, büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlandı.

İstiklal Şairi Ayakta Alkışlandı
 Yaşadığı dönemin sorunlarına çare aramak için şehir şehir, ülke ülke dolaşan Alim Şair, Mütefekkir ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı oyunu Hüseyin Kurtça yazdı, Seyit Demir yönetti.
Yaşadığı dönemin tanıklığı Akif’in içini kanatıyordu. Vatanın her köşesine gitti büyük hatip. Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da haykırdı. Görmeden Çanakkale Destanını yazdı. Allah bir daha bu millet yazmayı nasip etmesin diye milletinin İstiklal Marşı’nı destanlaştırdı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun çözüldüğü bir zamanda büyük yangına elinde su ile koşan, tarafını belli edip çalışan, konuşan ve haykıran Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından kesitleri sergileyen oyun ilgiyle izlendi.

Ülkesindeki sorunların ve yozlaşmanın çözümü için gereken şeyleri çekinmeden uygulayan İstiklal Şairinin bilinmeyen yönlerini oyunda öğrenme imkanı bulan seyirciler, finalde oyuncuları ayakta alkışladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153