banner171

Kastamonu'lular, Maşadüzü Yayla Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Merkezi Eyüp’te bulunan Kastamonu İli Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Selalmaz Köyü ,Maşadüzü yaylasın da bu yıl 8.si gerçekleşen şenlik coşkulu geçti.

Kastamonu'lular, Maşadüzü Yayla Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı
İstanbul'da bulunan Kastamonu İli Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Selalmaz Köyü Maşadüzü yaylasın da bu yıl 8.si gerçekleşen şenlik coşkulu geçti.

Gurbetteki hemşerileriyle buluşan Dadaylılar neşeli vakit geçirdiler.


Şenlikte ilk konuşmayı Daday Derneği başkanı Hikmet Şahin aldı. Işık verdiniz ışık oldunuz diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti. Sivil toplum örgütleri gurbette yaşayan hemşehrileriyle yardımlaşmada ve dayanışmada köprü vazifesi gören en önemli kurumdur ve yine sılamızda var olan sıkıntıları gündeme getirmek yetkili mercilerle iletişim kurarak sorunu dile getirir dedi. Kastamonu’ya 20 km uzaklıktaki ilçeye  4 yıllık Fakültenin Üniversite tarafından kazandırılması gerektiğini belirterek, 2009 Yılından bu yana yapılması için girişimlere başladıkları  Daday- Eflani yolunun ihalesinin Kastamonu Karayolları tarafından en kısa zamanda biteceğini belirtti.

Daday ilçesinin  turizm ve eğitim ile kalkınacağı gerçeğini ifade eden Başkan Şahin,Ballıdağ  Göğüs Hastanesinin çürümeye bırakıldığı dile getirerek tekrardan,amacına uygun olarak tekrar açılması gerektiğini vurguladı.

Gurbetteki hemşerileriyle buluşan Dadaylılar neşeli vakit geçirdiler. Programa Daday Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu,Ak Parti İstanbul İl Sorumlusu Mehmet Umur,Ak Parti Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkan yardımcısı Gülsüm Şahin,Daday  Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Şahin , Daday derneği onursal başkanı İsmail Selalmaz, ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Şenlik Maşadüzü Yaylasında yapılan pikniğin ardından son buldu. 


Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153