banner171

Mazlum Coğrafyanın Öğrencileri Eyüp Sultan’da Buluştu

Zulüm altındaki mazlum coğrafyanın Müslüman çocukları Eyüp Sultan’daki iftarda bir araya geldi. Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi'nde Uluslararası Öğrenci Derneği Bab-ı Alem’in iftarı ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Mazlum Coğrafyanın Öğrencileri Eyüp Sultan’da Buluştu
 Eyüp Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Myanmar, Makedonya, Kazakistan, Çeçenistan, Orta Afrika, Cezayirli öğrenciler iftarda buluştu. Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki iftarda buluşan mazlum coğrafyanın çocukları Türkiye’de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öğrencileri Eyüp’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Tüm dünyada Müslümanlar ne yazık ki zulüm ve baskı altında. Bu mübarek Ramazan’da rabbimize duamız bu zulümlerin son bulması ve tüm Müslümanların huzura kavuşmasıdır. Genç kardeşlerimizin mübarek Ramazanını ve mezuniyetlerini kutluyorum. Eyüp Belediyesi her zaman mazlum coğrafyanın çocuklarının ve gençlerinin yanındadır” dedi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Bab-ı Alem’in ortaklaşa düzenlediği iftarda Türkiye’de üniversite bitiren bir çok ülkeden öğrencinin mezuniyeti tebrik edildi. Konuşmaların ardından Myanmar, Makedonya, Kazakistan, Çeçenistan, Orta Afrika, Cezayirli ve daha bir çok etnik kökenli mezun öğrencilere Eyüp gravürleri ve başarı plaketi takdim edildi. Bab-ı Alem ve UDEF yöneticilerinin veda konuşmasının ardından öğrenciler Türkiye’yi ikinci vatanları olarak kabul ettiklerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153