banner171

Osmanlı Padişahları, Ramazan’da Eyüp’te!

EYÜP Belediyesi, Ramazan ayında güzel bir organizasyona imzasını atıyor.

Osmanlı Padişahları, Ramazan’da Eyüp’te!
 Ramazan ayı bitene kadar her gün binlerce kişilik iftar sofrası hazırlayan Eyüp Belediyesi tasavvuf müziği eşliğinde oruçların açılmasına vesile oluyor. Birlik ve beraberliğin en iyi örneklerin verildiği sokak iftarları büyük rağbet görürken Eyüp’te Ramazan akşamları farklı etkinliklere de ev sahip olmakta. 
 
Eyüp Belediyesi iftar dışında daha önce hiçbir benzeri olmayan ve her akşam farklı bir padişahın canlandırıldığı tiyatral gösteriler düzenliyor… Osmanlı döneminde tarihe damgasını vuran padişahların hayatlarından kesitlerin sunulduğu oyunlar ile genç kuşaklara tarihi geçmişimiz hakkında da önemli bilgiler sunuluyor. Bu arada çocuklar için Hacivat-Karagöz oynatıyor, sihirbazlık gösterileri düzenliyor. Sokak iftarlari ile birlikte her gün yaklaşık 10 bin vatandaşa iftar sofrası hazırlayan Eyüp Belediyesi hastalık ve yaşlılık nedeniyle evinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da sıcak yemek servisi yapıyor. 
 
Sokak iftarlarına mutlaka katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Eyüp Sultan’ı ziyaret eden vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamaktan çok mutlu olduğunu aynı zamanda Eyüplü vatandaşlarımız ile de birlikte aynı sofralarda buluşup hep birlikte oruç açmanın ayrı bir hazzını yaşadığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153