banner171

Şehit Şerife Bacı Eyüp’te Anıldı

Şehit Şerife Bacı Eyüp’te Anıldı

Şehit Şerife Bacı Eyüp’te Anıldı
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kastamonu Gençlik Hareketi tarafından düzenlenen İstiklâl Yolu Kahramanları ve Şehit Şerife Bacıyı Anma Programı’na katıldı.
Eyüp Belediyesinin destekleriyle Eyüp Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen programda, Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Şehit Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitleri, yapılan konuşmalar ve sinevizyon gösterimleriyle anıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklarla Türk milletinin gönlünde taht kuran ve fedakarlık sembollerinden biri haline gelen Şehit Şerife Bacı’nın anıldığı programda bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu fedakarlıklar ve güzel insanlarıyla Kastamonulular bu memleketin en önemli topluluklarından bir tanesi olmuştur. Kastamonulu insanlarımız devletine, milletine saygılı, gönülden bağlı insanlardır. Gerçekten iyi komşuluk ilişkileri olan insanlardır. Her daim onlardan emin olduk, razı olduk." dedi.

“ŞERİFE BACILAR BİTMİYOR”

Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz gibi süreçlerde de Şerife Bacıların bitmediğini, o ruhun devam ettiğini söyleyen Başkan Aydın, "Eyüp’te biz Kastamonulu hemşehrilemizden her daim güç aldık, bu güçle, güvenle de bu yolda yürümeye devam edeceğiz ve sizlere layık olmaya çalışacağız. Şerife Bacımızın ismini yaşatacağımızın sözünü vermiştik, o sözümüzü yerine getirdik. İnşallah başka gönül paylaşımlarımızla bu birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor. Kastamonulu hemşehrilerimizin bu süreçte üzerine düşeni layıkıyla yapacaklarına inanıyorum.” diye ifade etti.

Program sonunda ise Kastamonu Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Fatih Çetin, Şehit Şehit Şerife Bacı’nın ismini Eyüp’te bir parkta vererek yaşattığı için Başkan Remzi Aydın’a, tüm Kastamonulular adına teşekkür plaketi verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153