banner171

Şehit Şerife Bacı'nın ismi Eyüp Sultan'da

Eyüp Sultan Belediyesince Şehit Şerife Bacı'nın ismi bir parka verildi.

Şehit Şerife Bacı'nın ismi Eyüp Sultan'da
Kastamonulu Şehit Şerife Bacı bu ülke topraklarının kazanılmasında yaptıkları fedakârlıklarla ve verdikleri vatansever mücadelelerle adını tarihe yazan ecdatlarımızdandır. Atatürk’ün gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da sözünün özetidir aslında Şehit Şerife Bacı.

Kurtuluş Savaşı sırasında cepheye taşıdığı top mermilerin ıslanmaması için üstüne kendi battaniyesini örten ve bu uğurda donarak Şehit olan Milli Kahramanımız Şehit Şerife Bacı’nın ismini yaşatmak adına İstanbul’da faaliyet gösteren Kastamonu ili Daday İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği büyük bir mücadele örneği gösterip azimle ecdatları olan Şehit Şerife Bacı’nın ismini Eyüp Sultan’da bir parka vermeyi başardılar.

Daday çevre köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Hasan Kara konuşmasında; Bu duyarlı mücadeleyi dikkate alan, Ulusal değerlerimize sahip çıkan Eyüp Sultan Belediyesi’ne, üstün gayret ve mücadelesinden dolayı da Kastamonu Daday Derneği olarak teşekkür eder, sosyal faaliyetlerinde başarılar dileriz.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153