banner171

STK’lar ile Eyüp Tarihi Merkez Yönetim Toplantısı

Eyüp belediyesi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürüttüğü “Eyüp Tarihi Merkez Yönetim Planı” çalışmaları devam ediyor.

STK’lar ile Eyüp Tarihi Merkez Yönetim Toplantısı
 Eyüp Sultan Tarihi Merkez ve Yakın Çevresi Alan Yönetim Planı Çalışması Paydaşlar Toplantısı’nın üçüncüsü, Sivil Toplum Kuruluşları ile hafta sonu Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’mizde gerçekleşti. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Çalışan’ın yönetiminde, Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin moderatörlüğünü üstlendiği toplantıya, Türkiye Milli Kültür Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Girişimci İş Adamları Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Eyüp Şubesi, Özkevser Vakfı, Eyüp Çocuk Yuvası, Eyüp Spor, Kızılay Eyüp, Akabe Vakfı, Suffa Vakfı ve  Bem-Birsen katıldı. 

Toplantıda, Eyüp Sultan temaları mercek altına alınarak somut ve somut olmayan değerler yorumlandı. 
Eyüp belediyesi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde yürütülecek çalışmalarda, Eyüp Sultan tarihi merkezinde dile getirilen sorunlar, alanın fiziki, kentsel tasarım sorunları, Eyüp Sultan tarihi merkezin kültürel kimliği açısından yorumlanması , sanatkarlar, müzisyenler gibi yaşamakta olan ve miras kalan değerler tespit edildi. 

Çalışmanın devamında ise gerçekleştirilecek ziyaretçi yönetimi, mekansal planlama, kültür programlaması önerileri için veriler elde edilip masaya yatırılacak. 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153