banner171

Yabancı Öğrenciler, Eyüp Sultan’ı Gezdi

Türk tarih ve kültür gezisi kapsamında 8 aylık eğitim için ülkemize gelen 180 kişilik yabancı öğrenci grubu Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın’la öğle yemeğinde buluştu.

Yabancı Öğrenciler, Eyüp Sultan’ı Gezdi


Eyüp Belediyesi Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe, Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı’nda eğitim gören Somalili asker öğrenciler de katıldı.
Cezayir, Gürcistan, Somali, Kırgızistan, Kazakistan, Gambiya, Moritanya, Çin ve Kore’li 180 kişiden oluşan öğrenci grubu, Türkçe ve Türk kültürünü öğrenmek amacıyla 8 aylık eğitim için ülkemize geldiler.
Her ay bir ilçeyi gezen tarihi, sosyal ve kültürel eserleri yerinde görüp gezerek öğrenen grubun bu ayki adresi Eyüp Sultan oldu.
Eyüp’te Camii, Türbe, tarihi, kültürel eserleri, Piyer Loti Tepesi’ni vb. gezen grup, öğle yemeğinde Başkanımız Remzi Aydın’ın misafiri oldu. Aydın, ilçenin, sosyal, kültürel, demografik konumu üzerine bilgiler verdi.
Medine’de Peygamberimizi misafir eden aynı zamanda da vahiy kâtibi olan Ebu Eyyub el Ensari’yi anlatan Remzi Aydın “Şu an bulunduğumuz ilçe Osmanlı ve Cumhuriyetten bu yana 500 yıllık bir yerleşim alanıdır. Buradaki en kısa ömürlü tarihi eserse 300 yıllıktır. Bununla beraber daha ortaya çıkmayan birçok eserimiz için çalışmalar yapıp insanlığa hizmet olarak sunacağız.Sizleri bu mukaddes mekanda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz… İlçemizin tarihini, kültürünü gezip dolaşarak bilgi sahibi olmanızı öneriyorum ” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153