banner171

Yaz Spor Okulları’nda Tam Gaz Eğitime Devam

Yaz Spor Okulları’nda Tam Gaz Eğitime Devam

Yaz Spor Okulları’nda Tam Gaz Eğitime Devam
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Yeni Nesil Yaz Okulları”nı ziyaret ederek öğrenci ve velilerle buluştu. Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçirilen ve geçtiğimiz yıllardan farklı olarak sadece spor odaklı olmayan Yeni Nesil Yaz Okulları’nda, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra, geleneksel çocuk oyunlarından, değerler eğitimine kadar birçok faydalı etkinlik ile kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan donanımlı hale getirmesi sağlanıyor.

Başkan Aydın, Eyüp Belediyesi Şehit Osman Yumuk Kemerburgaz Spor Kompleksi, Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yeşilpınar Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören yaz okulu öğrencilerini ziyaret etti. Burada öğrencilerle ve velilerle konuşarak verilen eğitimlerle ilgili görüş aldı. Okullara devam eden tüm öğrenciler ve veliler, verilen hizmetten çok memnun olduklarını belirttiler.
Yeni Nesil Yaz Okulları yaz aylarında çocukların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak verirken, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Çocuklar yaz okullarında sportif faaliyetlerden geleneksel çocuk oyunlarına, gezilerden değerler eğitimine kadar birçok faydalı etkinliklere katılarak, kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan geliştiriyorlar. Birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerle yazı dolu dolu geçirerek, hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

YAZ OKULLARINDA YOK YOK
Yeni Nesil Yaz Okulları’ndafutbol, basketbol, voleybol, tenis, uzak doğu sporları, satranç, yüzme, geleneksel çocuk oyunları yer alıyor. Değerler eğitiminde ise, Kuran-ı Kerim, ilm-i hal, siyer, Peygamberler tarihi eğitimleri bulunuyor. Atölye çalışmalarında ise geleneksel sanatlardan, müziğe, tiyatro drama derslerinden resim ve ebru sanatına kadar pek çok alanda faaliyet yer alıyor. Ayrıca dil atölyesinde de çocuklara Osmanlıca, Arapça, İngilizce dersleri veriliyor. Atatürk Arboretumu, 1453 Panorama Müzesi,  Vialand ve Miniatürk gezilerinin yanı sıra gençlik kampları da düzenleniyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153