banner171

Yeşilçam Eyüp'e taşınıyor

Eyüp Belediyesi yeni sezon takviminde 3 ayrı sinema etkinliği yer aldı. Yeni programla, Türk sinemasının usta ve genç isimleri her ay sinemaseverlerle buluşacak.

Yeşilçam Eyüp'e taşınıyor
 Film Arası Dergisi’nin katkılarıyla, Eyüp Belediyesi her ay gerçekleştireceği üç farklı sinema etkinliğini yeni dönem programına ekledi. Ekim ayında başlayacak programlar, Türk sinemasının usta ve genç isimlerini her ay sinemaseverlerle bir araya getirecek. Ekim'de başlayacak sinema etkinliklerinden biri olan Film Gibi, Türk sinemasının usta oyuncularını Eyüp’te ağırlayacak. Programının ilk konuğu, 80'i aşkın filmiyle Yeşilçam’ın utulmaz kadın aktörleri arasına giren usta oyuncu Nilüfer Aydan, 23 Ekim’de, Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle bir araya gelecek. 
Önemli isimler bir arada 

Her ay gerçekleşmesi planlanan bir diğer etkinlik ise son dönem Türk sinemasının önemli filmlerinde birlikte çalışan isimleri bir araya getiriyor. 
“1 Yönetmen 1 Oyuncu” adlı program, 16 Ekim’de Eyüp Göktürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. “Daire” filminin başrol oyuncuları Nazan Kesal ve Kanbolat Görkem Aslan’ın katılacağı programa filmin yönetmeni son anda yaşanan bir aksilik nedeniyle katılamıyor. “İrfan Sineması” adlı üçüncü etkinlik ise Film Arası Yayın Yönetmeni Suat Köçer ve yazar Cihan Aktaş’ın moderatörlüğünü birlikte üstleneceği bir sinema etkinliği olacak. Her ay sinemamızın önemli isimlerinden birini ağırlayacak olan Köçer ve Aktaş, seyircilerin soru ve düşüncelerine de yer verecek. 31 Ekim’de Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek İrfan Sineması’nın ilk konuğu ise yönetmen Faysal Soysal olacak.   

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153