banner171

1 Mayıs Gaziosmanpaşa'da Coşkuyla Kutlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde çalışan işçiler ve aileleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte mangal keyfi yaparak kutladı.

1 Mayıs Gaziosmanpaşa'da Coşkuyla Kutlandı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde çalışan işçiler ve aileleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte mangal keyfi yaparak kutladı. Başkan Usta, "1 Mayıs'ı işçilerimiz ve onların aileleriyle birlikte bir bayram havasında kutluyoruz. Biz bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde, hep birlikte kutlarız" dedi.
Gaziosmanpaşa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla kutlandı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Belediye Başkanı Yardımcıları ile Belediye İş Sendikası'na bağlı çok sayıda işçi ve ailelerinin katıldığı organizasyonda mangal keyfi yapıldı. Başkan Usta, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bütün masaları gezerek işçilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Programda konuşan Başkan Usta, 1 Mayıs'ı İşçi Bayramı olarak kabul ettiklerini ve bütün bayramlar gibi çocukların ve ailelerin olduğu bir ortamda, işçilerle birlikte kutlamak istediklerini söyledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Belediye İş Sendikası'na bağlı olarak çalışan işçilerinden gelen teklif üzerine böyle bir organizasyon tertip ettiklerini belirten Başkan Usta, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Belediyede çalışan işçilerimiz böyle bir organizasyonu teklif ettiler. Biz de büyük memnuniyetle bu teklifi kabul ettik. Geçen sene de 1 Mayıs'ı böyle bir programla kutlamıştık. Biz 1 Mayıs bir bayram olduğu için, bütün bayramlarımızda olduğu gibi dostluk, kardeşlik, huzur, birlik ve barış içinde kutluyoruz. Bayramlar insanlarımızı biraraya getiren özel günlerdir. Ben bütün 1 Mayısların bu duygu ve düşüncelerle kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizi gererek, ayrımcılık yapılarak kutlanmaya çalışılan 1 Mayıslar halkımıza sadece acı veriyor. 1 Mayıs 1977'de Taksim'deki 1 Mayıs'ta ölen 34 işçimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama o günlerde yaşanan bu acıyı kullanarak bugün yapılan provokasyonlar ülkemize yeni acılar yaşatıyor. Taksim ısrarı nedeniyle her sene insanımız zarar görüyor, acı çekiyor. Eğer herkes 1 Mayıs'ı kendi olduğu bölgede kutlarsa, Gaziosmanpaşa'da olduğu gibi coşku içinde, birlik ve beraberlik içinde kutlanır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek de 1 Mayıs'ın birlik ve beraberlik içinde kutlanması gereken bir bayram olduğuna dikkat çekerek, Gaziosmanpaşa'da bunun bir gelenek haline geldiğini söyledi. Ayçiçek, işçilerle birlikte 1 Mayıs'ı kutlayan Başkan Usta'ya da ayrıca teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde uzun yıllar çalışarak emekli olan işçi personele birer plaket takdim edildi. Program yöresel sanatçıların verdiği konserle, halaylar eşliğinde tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153