banner171

500 bin nüfuslu Gaziosmanpaşa ilçesinde Virüs Kontrol altına alındı!

Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, filyasyon çalışmaları ile 500 bin nüfuslu ilçede korona virüs salgınının kontrol altına alınmasını sağladı.

500 bin nüfuslu Gaziosmanpaşa ilçesinde Virüs Kontrol altına alındı!
 Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, filyasyon çalışmaları ile 500 bin nüfuslu ilçede korona virüs salgınının kontrol altına alınmasını sağladı. Mücadelenin görünmez kahramanları olan filyasyon ekipleri, pozitif vakaların ve temaslıların takibini 7/24 sürdürüyor.


Türkiye'nin korona virüs salgınına karşı başarısındaki en önemli etken filyasyon çalışmaları olurken, sağlık çalışanları her yerde kapı kapı gezerek korona virüs ile mücadele etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan filyasyon ekipleri, ilçede salgını kontrol altında tutmak için gece gece gündüz demeden çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.Hastalar ve temaslar kontrol altına alınıyor.

Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçede testi pozitif çıkan vatandaşlara doğrudan ulaşarak adreslerine filyasyon ekiplerini yönlendiriyor.

Hastaların temas kurdukları kişiler de tespit edilerek yakın takibe alınıyor. 14 gün boyunca hastaların ve temaslıların kontrol altında tutulmasını sağlayan ekipler, izolasyon yöntemiyle salgının zincirini kırmış oluyor.

Ekiplerin korona virüsünün kaynağına inerek gösterdiği özverili çalışma, 500 bin nüfuslu ilçede salgının yayılmasını engelledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153