banner171

Adnan Menderes Şehadetinin 58. Yılında Gaziosmanpaşa’da Anıldı

Adnan Menderes Şehadetinin 58. Yılında Gaziosmanpaşa’da Anıldı

Adnan Menderes Şehadetinin 58. Yılında Gaziosmanpaşa’da Anıldı
 Demokrasi mücadelesiyle Türk milletinin hafızasında unutulmaz bir yer edinen merhum Başbakan Adnan Menderes, şehadetinin 58. yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği programda anıldı.
Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan programda Adnan Menderes’i idama götüren ve demokrasi tarihimize kara leke olarak geçen 1960 darbesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda konuşan Tarihçi-Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Menderes’in verdiği demokrasi mücadelesinden ve zorlu siyasi yaşantısından kesitler sundu.

“MENDERES’İN İDAM EDİLMESİ SİYASİ TARİHİMİZİN EN BÜYÜK FACİALARINDAN BİRİSİDİR”

Bakiler, “Bu idam sahnesini hazırlayanlar, O’nu asmakla bir meseleyi halledeceklerini sandılar. 1950-1960 yılları arasında Türkiye, iddia edildiği gibi geriye gitmemiş aksine büyük hamleler içerisinde olmuştur. İktidara bu iddialarla el koyan kimseler, iktidarın önemli isimlerini mahkum etme yoluna gittiler. Gazeteler manşetlerle iftiralar atmaya başladılar. Bu kadar yalandan sonra Adnan Menderes’i ve iktidarın önemli isimlerini darağacına götürdüler. Menderes’ten endişe eden, vatan haini olduğunu söyleyen kişiler, bütün bu yalanların ortaya çıktığını görseler de kararından vazgeçmediler” dedi.

“ALLAH MİLLETİMİZE BU ZORLUKLARI BİR DAHA GÖSTERMESİN”

Menderes’in mezarı İstanbul’a taşınırken 100 bin üzerinde kişinin merasime katıldığını hatırlatan Bakiler, “Menderes’i, ipe götürenlerin hiç birisinin adı yok ortada. Ama Adnan Menderes adıyla açılan üniversitelerimiz, hava meydanlarımız, caddelerimiz, sokaklarımız var. Yeni Menderes’ler darağaçlarında olmasın. Allah milletimize bu zorlukları bir daha göstermesin” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153