banner171

Ak Parti Gaziosmanpaşa Teşkilatından Kılıçdaroğlu’na Hakaret Davası!

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı ve bir grup partili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği ‘Diktatör bozuntusu’ sözleri için hakaret davası açtı.

Ak Parti Gaziosmanpaşa Teşkilatından Kılıçdaroğlu’na Hakaret Davası!
Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği ‘Diktatör bozuntusu’ sözleri için Gaziosmanpaşa Cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu.
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet savcılığına gelen ve Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı Kadın Kolları , Gençlik Kolları ve Mahalle teşkilatı olmak üzere 660'e yakın üyesi ile birlikte, Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu dilekçesini nöbetçi savcıya sundu. Dilekçelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. Olağan Genel Kurultayı, CHP Grup Toplantısı ve twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirten AK Parti'liler, Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia etti.

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe başkanı Av.Şahin Pirdal  ve ilçe yöneticileri, suç duyurusu sonrası Gaziosmanpaşa Cumhuriyet savcılığının önünde Gphaber.com’a açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanına yapılan hakaretin sadece şahsına değil onu bu makama layık gören milyonlarca vatandaşa yapılan açık bir hakaret olarak nitelendirdi.
Pirdal, Biz ana muhalefet partisini hem kınıyor hem de hukuki olarak cezalandırılması yönünde bir eylem yapıyoruz. Bu şikayetimiz ana muhalefet partisi liderine bir mesaj olur ve bundan sonraki siyasi dilini düzeltir.  Zira “Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel hak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesi kabul edilemez. Bu ifade sadece Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk” açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153