banner171

Asker adayları ilk nöbetlerini Gaziosmanpaşa Meydan'da tuttu

Asker adayları ilk nöbetlerini Gaziosmanpaşa Meydan'da tuttu

Asker adayları ilk nöbetlerini Gaziosmanpaşa Meydan'da tuttu
 Gaziosmanpaşa Belediyesi vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan gençler için uğurlama töreni düzenledi. Asker adayları ilk nöbetlerini milletle birlikte Gaziosmanpaşa Meydanı'nda tuttu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kutsal olarak kabul edilen askerlik görevini yerine getirmek için hazırlanan gençleri unutmadı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, anlamlı bir süreçte askere gidecek olan asker adayları için Gaziosmanpaşa Meydan'da uğurlama töreni düzenledi. 15 Temmuz'dan bu yana nöbet tutan vatandaşlarla beraber yapılan gecede asker adayları da ilk nöbetlerini milletle beraber tutmuş oldu.

İlk nöbet demokrasi bekçileriyle birlikte
Asker adaylarına moral olması amacıyla düzenlenen gecede asker adayları vatan sevdasını sıkça dile getirdi. Vatani görevini yapmaya hazırlanan Mehmet Ergin, Türk milletinin geçmişten bu yana vatanı uğruna kan döktüğünü ifade etti. Vatan için nöbet tutmaya hayatı boyunca devam edeceğini belirten Ergin, "Bizim milletimiz eskiden beri kan dökerek bu vatanı kazandı. Bizim için zor diye bir şey yoktur gerekirse bu kanı vereceğiz. Bu darbe girişimleri bizi yıldıramayacaktır, her zaman sokaktayız. Başkomutanımız ne emrederse onu yapacağız her zaman. Şu an askeriz ve askerden sonra sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Her zaman nöbetteyiz. Emanete her zaman sahip çıkmaya çalışacağız" dedi.

Demokrasi nöbetine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Kutsal görev öncesi vatan için ilk nöbetlerini tutan askerlerle bir süre sohbet eden Başkan Usta daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Asker adaylarının anlamlı bir süreçte askere gideceğini ifade eden Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Biz her dönem ilçemizde askere gidecek olan gençlerimize, askere uğurlama programı yapıyoruz aileleriyle birlikte. Bu işi gelenek haline getirdik. Ama 15 Temmuz sonrası askere gidecek gençlerimiz için farklı ve anlamlı bir uğurlama oldu. Bu akşam askerlerimiz burada ilk nöbetini milletle beraber tutacaklar. Vatanın, milletin, bayrağın korunması adına, darbe girişiminde olanlara karşı ilk nöbet olacak. Gençlerimiz tarihin en anlamlı sürecinde askere gidiyorlar. Bu milletle olan ruhu yaşamak onlar için de önemli. Bu vatanı kimseye böldürmeyeceğiz".
Gecede ayrıca askere gidecek olan gençlere protokol üyeleri tarafından kına yakıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153