banner171

Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşüm İçin Riskli Binalar Hızla Yıkılıyor

Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşüm İçin Riskli Binalar Hızla Yıkılıyor

Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşüm İçin Riskli Binalar Hızla Yıkılıyor
 Kentsel Dönüşüm çalışmalarının süratle devam ettiği Gaziosmanpaşa’da, olası deprem riskine karşı önceden boşaltılan riskli binaların yıkımı hızla gerçekleşiyor. Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapımına başlanacak Kentsel Dönüşüm Projeleriyle mahalleye sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar ile bölge halkına güvenli ve modern yaşam alanları sunulacak.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’in, ‘Marmara Bölgesi’nde 7.2 büyüklüğünde bir deprem enerjisi biriktiği ve bu depremin İstanbul’da her an gerçekleşebileceği’ yönündeki açıklamasının ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Daha sağlam, uzun ömürlü ve deprem yönetmeliğine uygun binaların bulunduğu modern yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Belediyemiz, Kentsel Dönüşüm kapsamında ilçedeki riskli binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bağlarbaşı Mahallesi’nde 117 haneden 61’inin yıkımını tamamlayan ekipler, daha önceden boşaltılmış 56 riskli binanın da yıkımına başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Müdürü Mustafa Başaran; ülkedeki deprem gerçeğini hatırlatarak “Uzmanlar İstanbul’da en az 7 şiddetinde bir deprem olacağını söylüyor. Biz de yaşam alanımızı depreme hazır hale getirmeliyiz. Tüm bölgelerimizi en modern donatılarla yenileyerek hem beklenen büyük deprem öncesi sağlam ve uzun ömürlü yapıları inşa etmek hem de vatandaşlarımıza modern, konforlu ve sosyal donatı alanlarıyla çevrili bir yaşam merkezi oluşturmak istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153