banner171

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açıldı

Eski yerinden Gaziosmanpaşa’ya taşınan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı bir törenle açıldı.

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açıldı
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu AK Parti milletvekilleri ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninin ev sahipliğini üstlendi.


Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türk kök hücresi ihalesinin de müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu, “Ülkemizdeki ilik nakli konusundaki tıkanıklığı nasıl aşarız diye sorup bunun çalışmasını yapıyoruz. İnşallah yılsonuna kadar ülkemizde Türk kök ihalesi yapılacak. Türkiye’de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız. Kemik iliği bankasında Türkiye önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde dünya standardını yakalamış 500 binli vericilerle devreye girmiş olacak. Kan numunelerinin işlenememesi nedeniyle yaşanan sıkıntıyı da pazartesi günü 100 bin TL ödenek göndererek ilk etapta çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temelinin atıldığı günden bugüne yaşanan sürecin mutlu bir şekilde sonuçlanmasından memnuniyetini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Bizler Gaziosmanpaşalılar olarak bu süreçte hastanemizin gecikmesinden dolayı çok üzüldük, çok sıkıntılar yaşadık.

İnanıyorum ki, Gaziosmanpaşa halkı sadece bu hastaneyle değil, çok güzel sağlık hizmetlerinden istifade etmeyi hak ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bunları da göreceğiz. Bugünün benim için daha anlamlı ve gurur verici olmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi, İstanbul için de ülkem için de çok değerli olduğuna inandığım Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun bugün burada olmasıdır. İnanıyorum ki, Gaziosmanpaşa değişen ve güzelleşen Türkiye’nin birçok güzelliğinden bundan sonra da en iyi şekilde istifade edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek hep birlikte hastaneyi gezdi.
MODERN HASTANE KONSEPTİ
24 bin 826 metrekare arsa alanı üzerinde 57 bin 143 metrekare kapalı alana sahip olan Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 300 yatak kapasitesi, 90 poliklinik odası, 36 yoğun bakım yatağı ve 6 ameliyathane bulunuyor. Modern hastane konsepti ile inşa edilen binada hasta odaları 1 veya 2 kişilik olarak dizayn edildi. Ayrıca odalarda banyo, tuvalet, TV, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunuyor. 
2 bin metrekare arsa alanı üzerinde 4 bin 61 metrekare kapalı alana sahip Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aliya İzzet Begoviç Semt Polikliniği’nde ise, hastalara 20 ayrı branşta hizmet verilirken Evde Sağlık Hizmetleri ve Sigara Bırakma gibi poliklinikleri de yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2013, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153