banner171

Başkan Usta, Çanakkale Savaşı’nın zor anlarını Gaziosmanpaşalılarla birlikte yaşadı

Çanakkale Savaşı’nın canlandırıldığı platformu ziyaret Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşlarla birlikte 100 yıl önceki anları yeniden yaşadı.

Başkan Usta, Çanakkale Savaşı’nın zor anlarını Gaziosmanpaşalılarla birlikte yaşadı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 20 Mart Cuma günü açılışını yaptığı ‘Zaferin 100. Yılında 100 Adımda Çanakkale’ etkinliği ilçe halkının büyük beğeni ve desteğiyle sürüyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’da bugün etkinliğin yer aldığı platformu ziyaret ederek, Çanakkale Savaşı’nın canlandırıldığı ve Çanakkale ruhunun yeniden yaşandığı o anları vatandaşlarla birlikte yaşadı. Burada vatandaşlarla hitap eden Başkan Usta, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle 100. Yıl önce yaşanan bu zor anları sizlere hatırlatmak ve o anları hep birlikte yaşamak istedik. Çanakkale, dünya tarihinde az rastlanabilecek kahramanlıkların sergilendiği bir savaştır. Çanakkale’de kahramanca çarpışan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm askerlerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu. 
Başkan Usta, daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara hediye edilen Tarihe Sığmayan Çanakkale isimli kitabı imzalayarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Çanakkale ruhunu yaşatan etkinlik, 27 Mart Cuma günü sona erecek.  Etkinlik kapsamında, her gün saat 10.00, saat 13.00 ve saat 15.00’de canlandırma gösterileri tekrarlanacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyonla, ilçedeki okullardan getirilecek öğrenciler gösterileri izleyebilecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153