banner171

Başkan Usta: "Çocuklarımızı Bilgi Yarışmalarıyla Başarıya Teşvik Ediyoruz"

Başkan Usta: "Çocuklarımızı Bilgi Yarışmalarıyla Başarıya Teşvik Ediyoruz"

Başkan Usta:
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, eğitimde başarıyı teşvik etmek amacıyla Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenledi. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen yarışmada Tikveşli Bilgi Evi birinci, Barbaros Bilgi Evi ikinci olurken Karayolları Bilgi Evi ve Karadeniz Bilgi Evi ise üçüncülüğü paylaştı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki Bilgi Evleri’nde eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya Barbaros Bilgi Evi, Fevzi Çakmak Bilgi Evi, Tikveşli Bilgi Evi, Yeni Mahalle Bilgi Evi, Çimentepe Bilgi Evi, Karadeniz Bilgi Evi, Mevlana Bilgi Evi, Karlıtepe Bilgi Evi Kazım Karabekir Bilgi Evi ve Karayolları Bilgi Evi olmak üzere toplamda 10 Bilgi Evi katıldı. 

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerini kapsayan yarışma, öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Her bir ders için 4 soru soruldu ve toplam 24 soruda öğrenciler ter döktü. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya ailelerin yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

"YERİ DOLDURULAMAZ TEK SERMAYE İNSANLARIN BİLGİ VE YETENEĞİDİR"

İçinde yaşadığımız dünyada bilginin önemine değinen Başkan Usta, "Bilgi değerlidir, ulaşılması ve erişilmesi emek ister. Buradaki genç kardeşlerimiz de bilgiyi yarıştırdılar. Artık dünyada bilgi yarışıyor biliyorsunuz Yeri doldurulamaz tek sermaye insanların bilgi ve yeteneğidir. Artık kuvvetin, gücün, ekonominin yerini bilgi aldı. Bilgiyi üretenler, bilgiye ulaşanlar bugün bilgileriyle dünyayı yönetiyorlar. Bize düşen de gençlerimizi aydınlık yarınlara hazırlayacak o imkanları sunmaktır. Biz Gaziosmanpaşa'da eğitimi ve öğretimi en iyi seviyeye çıkarmak için Bilgi Evlerini açtık. Bilgi Evlerimiz ile çocuklarımıza sağladığımız takviye eğitimin yanında böyle etkinliklerle de onları başarıya teşvik ediyoruz. Bu yarışmalar hem bilgilerini ölçmelerinde yardımcı oluyor hem de Liseye Giriş Sınavı'na hazırlanmalarına katkı sağlıyor" dedi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİN İLK VAHYİ "OKU" EMRİNİ YERİNE GETİRMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM"

Başkan Usta, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e gelen ilk vahiyden örnek vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Usta, "Peygamber Efendimize gelen ilk vahiy "Oku" emridir. Gençlerimize de bu vahyi özellikle dikkate almalırını ve her ne olursa olsun okumalarını tavsiye ediyorum" dedi.

YARIŞMANIN KAZANANI TİKVEŞLİ BİLGİ EVİ OLDU

Her soru için 60 saniye süre verilen yarışmaya her bir bilgi evinden 3’er kişi olmak üzere toplamda 30 öğrenci katıldı. Başa baş giden yarışmayı Tikveşli Bilgi Evi birincilikle tamamladı. Yarışmada Barbaros Bilgi Evi ikinci olurken Karayolları Bilgi Evi ve Karadeniz Bilgi Evi ise üçüncülüğü paylaştı.

Başkan Usta, yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ederken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere akıl oyunlarından mangala ve satranç hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153