banner171

Başkan Usta: "İlçemizin Dört Bir Yanını Metro Ağı İle Örüyoruz"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, geleneksel hale gelen mahalle buluşmalarında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bağlarbaşı, Merkez ve Karadeniz Mahallesi sakinleriyle buluşan Başkan Usta, yeni projelerin müjdesini verdi ve Gaziosmanpaşa'nın dört bir yanını metro ağı ile ördüklerini dile getirdi.

Başkan Usta:

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gönül Belediyeciliği kapsamında gerçekleştirilen Halk Meclisi programında vatandaşlardan gelen görüş, düşünce ve talepleri içtenlikte yanıtladı. Buluşma sırasında Başkan Usta, mahalle sakinlerine yeni projeler hakkında bilgi de verdi. Merkez Mahallesi'nde inşaatı devam eden Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi'nin 2020 yılında tamamlanacağını söyleyen Başkan Usta, bir durağı Karadeniz Mahallesi'nde bulunan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa-Mahmutbey metro hattı çalışmalarının yakın zamanda biteceğini ve Salihpaşa Caddesi ile Bağlarbaşı Caddesi arasına açık hava alışveriş merkezi ile nostaljik tramvay kazandıracakları müjdesini verdi. Başkan Usta, Vezneciler-Gaziosmanpaşa-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı çalışmalarına da 2019 yılı içinde başlanacağını belirtti.

"MECİDİYEKÖY-GAZİOSMANPAŞA-MAHMUTBEY METRO HATTI 2019 YILI İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK"

İlçedeki ulaşımı rahatlatacak projelerin hayata geçtiğini dile getiren Başkan Usta, "Ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için birçok adım attık. Bu kapsamda 4 istasyonu Gaziosmanpaşa'da bulunan Vezneciler - İstanbul Yeni Havalimanı metro hattı Merkez Mahallesi'nden de geçecek. Metro ile ilçemizin değeri artacak, yaşam konforu genişleyecek. Dört bir yanı metro ağı ile örüyoruz. İlçemizin gerçek manada bir şehir merkezi olacak şekilde Vezneciler'den İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek metro projesini bu yıl başlatmış olacağız. Metroyla birlikte trafiği rahatlatmak adına ilçemizin daha değerli bir konuma gelmesini sağlayacağız. Ayrıca bir durağı Karadeniz mahallemizde bulunan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa-Mahmutbey metro hattı da 2019 ortalarına doğru hizmete girecek. Ulaşımı rahatlatacak bir diğer projemiz olan ve Karadeniz Mahallesi'ne girişi kolaylaştıracak TEM Otoyolu Metris Kavşağı Yanyol ve Köprülü Kavşak projesinin çalışmalarını ise yakın zamanda tamamlayacağız" dedi.

"MERKEZ VE BAĞLARBAŞI MAHALLELERİMİZE AÇIK HAVA ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE NOSTALJİK TRAMVAY KAZANDIRACAĞIZ"

İlçede yapımı devam eden Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi'nin yakın zamanda tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Usta, "Yaklaşık 60 - 65 milyon TL'lik bir yatırımla inşaatına başladığımız ve içerisinde kapalı pazar yeri, zeminaltı otopark, gençlik merkezi, spor alanları, yeşil alan, yürüyüş yolları, parklar, sosyal tesisler bulunan Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi'ni, 2019 yılı sonu, 2020 başı gibi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Ayrıca Bağlarbaşı Caddesi'ne kazandırılan açık hava alışveriş alanının Salihpaşa Caddesi'ne kadar uzanacağını dile getiren Usta, "Vatandaşlarımız kapalı AVM'lere değil de açık alan alışveriş merkezlerine gitsin, oralarda güzel vakit geçirsin, temiz hava alsın diye Bağlarbaşı Caddesi'ne kazandırdığımız açık hava alışveriş alanını Salihpaşa Caddesi'ne kadar genişleteceğiz ve o bölgeye bir nostaljik tramvay kazandıracağız" dedi. İnşaatı devam eden Hükümet Konağı ile ilgili de konuşan Usta, "Donanımlı yapısı, modern ve geleneksel mimarisiyle ilçenin şehir kimliğinin modernleşmesine katkı sağlayacak Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nın inşaat çalışmalarına başladık. Yakın zamanda çalışmaları tamamlayacağz" dedi.

KARADENİZ MAHALLESİ'NİN EN BÜYÜK PROJESİ: SPOR KOMPLEKSİ VE MEYDAN PROJESİ

Karadeniz Mahallesi'nin çehresini değiştirecek vizyon proje kazandıracağını dile getiren Usta, "Karadeniz Mahallesi'nde Spor Kompleksi ve Meydan Projesi'ni hayata geçireceğiz. Yakın zamanda inşaatına başlayacağımız projede; stadyum, pazar yeri, millet bahçesi, yeşil alan, otopark, meydan ve camii yer alacak. Bu projemiz Karadeniz Mahallesi'nin en büyük projesi olacak. Ayrıca mahallemizde bölge adliyesi kurulacak ve Yunus Emre Camii projesi de hayata geçirilecek" dedi.

"2023 VİZYONUYLA HER MAHALLEYE MİLLET KIRAATHANESİ KAZANDIRACAĞIZ"

Gaziosmanpaşa'yı kültür ve sanatın başkenti yapmayı hedeflediğini belirten Başkan Usta, "İlçemize kültür ve sanat merkezi kazandırarak sivil toplum kuruşlarımıza ve halkımıza burayı ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Vatandaşlarımızın kültür ve sanatla iç içe olması için Merkez Mahallemizde bulunan Sanat Akademisi'ni ilçemize kazandırdık. Kadınlarımıza yönelik eğitim mekanları açtık. Yeterli mi? Elbette değil. Daha da fazlasını yapacağız. 2023 vizyonuyla her mahalleye millet kıraathanesi, temel ihtiyaç olan pazar yeri ve otopark kazandıracağız" dedi. 

"GAZİOSMANPAŞA'YI İSTANBUL'UN TERCİH EDİLEN İLÇELERİ ARASINA YERLEŞTİRECEĞİZ"

Vatandaşların gönlünden geçen projeleri hayata geçirdiğini dile getiren Usta, "Vatandaşlarımızın mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Halkımızın gönlünden geçen projeleri hayata geçiriyoruz. Park, yeşil alan, millet kıraathanesi ve spor alanlarını ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Biz bu ilçeyi yönetirken nasıl çocuğumuzu düşünüyorsak ilçemizi de düşünerek bu hassasiyetle yönetiyoruz. Gaziosmanpaşa'yı İstanbul'un tercih edilen ilçeleri arasına yerleştireceğiz. 5 yıl önce söz verdiğimiz projelerin yüzde 99'unu gerçekleştirdik ve üzerine fazlasını da koyduk. Yeni dönemde de yeni projelerimizle ilçemizi tercih edilebilir bir konuma taşıyacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153