banner171

Başkan Usta resim sergisi açtı, ‘Sanatı ve sanatçıyı destekliyoruz’

Gaziosmanpaşa'da Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlanan öğrenciler ilk resim sergilerini Belediye'nin desteği ile açtı. Başkan Hasan Tahsin Usta'nın katılımıyla açılan sergi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Başkan Usta resim sergisi açtı, ‘Sanatı ve sanatçıyı destekliyoruz’
 Gaziosmanpaşa'da Güzel Sanatlar Fakültesine girebilmek için ressam Veli Demirci'den eğitim alan öğrenciler ilk resim sergilerini açtı. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenen eserler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Açılışa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası Başkan Usta öğrencilerin eserlerini gezerek eserler hakkından bilgi aldı.

Sanatsal faaliyetlerin Gaziosmanpaşa'da yoğunluk kazanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Sanatı ve sanatçıyı ön plana çıkarmamızın Gaziosmanpaşa için bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sanat ya da sanatçının toplumumuzda belli kesimlere mal edildiği gibi bir algı var. Biz bunu yıkmak maksadıyla sanatın her dalında her bir sanatçıyla ilçemizi irtibatlandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Resmin Türk sanat tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Usta, "Özellikle de kara kalemle yapılan çalışmalar bize çok eskileri hatırlattığı gibi şimdiki yeni sanatlarla birleşmesi bize ayrı bir duygu katıyor. Özellikle gençlerimizin spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinde hem kendilerini yetiştirmek adına, hem de boşa giden lüzumsuz zamanlarını faydalı zamana dönüştürmek adına bu tür faaliyetlerin artmasını temenni ediyoruz. Özellikle bu alanda uğraş veren sanatçılarımızı desteklemek istiyoruz. Yapılan bu tür etkinliklere katılmak ve elimizdeki imkanları onlara sunmayı sorumluluk sayıyoruz" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlanan ressam adayı Şeyda Erdoğan, "Başkanımızın katılımıyla çok güzel bir açılış gerçekleştirdik. Burada ben ve arkadaşlarım emeklerimizi sergiliyoruz. Çok güzel bir açılış oldu. Güzel Sanatlara hazırlanıyoruz. Gaziosmanpaşa'da bu tarz yerler maalesef çok az. Biraz da sesimizi duyurmak adına yaptığımız bir sergi. Belediye Başkanımıza sergimizde bize yer tahsis ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153