banner171

Başkan Usta: “Sarıgöl Mahallesi’ne Tam Donanımlı 2 Yeni Okul Kazandıracağız”

Başkan Usta: “Sarıgöl Mahallesi’ne Tam Donanımlı 2 Yeni Okul Kazandıracağız”

Başkan Usta: “Sarıgöl Mahallesi’ne Tam Donanımlı 2 Yeni Okul Kazandıracağız”
 Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda inşa ettiği konferans salonu açılışında konuşan Başkan Usta, okullardaki mekânsal ihtiyaçları tamamladıklarını belirterek Sarıgöl Mahallesi’nde iki yeni okulun inşasına yakın zamanda başlayacaklarının müjdesini verdi.
“Her Okula Konferans Salonu” sözünü tutan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Sarıgöl Mahallesi’ndeki Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’na kazandırdığı 108 kişilik konferans salonunun açılış törenini gerçekleştirdi. Törene, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Milli Eğitim Şube Müdürü Resul Delen ve Sarıgöl Mahallesi Muhtarı Ünal Basın katıldı.

“İLÇEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ TESİSLERİN SADECE KAMU KURUMLARINA DEĞİL, HALKIMIZIN DA MÜŞTEREK KULLANIMINA AÇILMASINI ARZU EDİYORUZ”
Açılış öncesi konuşan Başkan Usta, kamu binalarına yaptıkları tesislerin vatandaşlarla bütünleştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulumuza kazandırdığımız konferans salonu gibi ilçemize yaptığımız diğer tesislerin de ister Milli Eğitim’e, ister yerel yönetimlere isterse başka kamu kurumuna ait olsun hepsinin sadece bulunduğu kamu kurumuna değil, halkın müşterek kullanımına açılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Kamu tesislerinin halkımızın ihtiyacı olduğu her anlamda kullanılmasıyla ilgili fırsatı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu tür tesislerin halkla bütünleştirilmesi çok önemli” dedi.

SARIGÖL MAHALLESİ’NE TAM DONANIMLI EĞİTİM KOMPLEKSİ
Sarıgöl Mahallesi’nde inşa edecekleri eğitim kompleksi hakkında da bilgi veren Usta, “Sarıgöl Mahallemize ait 2 tane okul alanımız var. İkisi de şuan belediye mülkiyetinde. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsislerini yaptık. Normalde şu an başlaması ve bitmesi gerekiyordu ancak o alanlarda yaşayan vatandaşlarımız var. Onları mağdur etmeden yerlerini kamulaştırarak, haklarını vererek süreci ilerletmeye çalışıyoruz. Bunlar çok kolay süreçler değil. Kamulaştırmanın maliyeti, orada yaşayan vatandaşlarımıza uygun mekân bulmak, sosyal ve siyasi sorumluluğu gerektiren nedenlerden dolayı süreçler uzayabiliyor. Süreçler tamamlandığında Hamam Caddesi’nde bulunan alanda ilkokul ve ortaokul olmak üzere tam donanımlı eğitim kompleksinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz” dedi.

PROJEDE OTOPARK VE KAPALI SPOR ALANLARI DA BULUNUYOR
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Sarıgöl Mahallesi’nde inşa edeceği eğitim kompleksi öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü imkanı içinde barındıracak. Projede derslikler, çok amaçlı salon, kapalı otopark, oyun ve tören alanları, açık ve kapalı spor alanları ile engelli asansörünün bulunduğu tam donanımlı bir eğitim kompleksi bulunuyor

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153