banner171

BAŞKAN USTA, YEŞİL BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN KOLLARI SIVADI

BAŞKAN USTA, YEŞİL BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN KOLLARI SIVADI

BAŞKAN USTA, YEŞİL BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN KOLLARI SIVADI
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Cebeci Caddesi’nde orta refüj ağaçlandırma çalışması yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte ağaç dikti.


Gaziosmapaşa’nın çevreci Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Cebeci Caddesi üzerinde orta refüj ağaçlandırma çalışması yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte ağaç dikti. Yaklaşık 2 kilometrelik alan üzerine yapılan ağaçlandırma çalışması vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılandı. Yeşilin Gaziosmanpaşa’da hakim olması adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa ilçemizde özellikle ana arterlerde geçen yıl bir ağaçlandırma çalışması başlatmıştık. Bunu bu yıl daha da yoğun bir şekilde devam ettirmeyi planlıyoruz. bugün ise Cebeci Caddemizde ağaçlandırma çalışması başlattık. Tabi şehrimizde yeşil alan biraz kıt. Mevcut alanları en iyi şekilde kullanmak ve özellikle de yetişkin ağaçlarla da ilçemizi kısa sürede yeşil hale getirmek istiyoruz. Şimdi Cebeci Caddemizde, İmam Hatip Bulvarımızda ana caddelerimizin tamamında bu yıl sonuna kadar bu çalışmayı devam ettireceğiz. Buraya dikmiş olduğumuz ağaçlar 15-20 yıllık yetişkin ağaçlar olarak dikiliyor. Bu ağaçların bir kısmı yaz-kış sürekli yeşil olarak kalmakta. Bir kısmı da canlı, yeşil ama yaz sezonlarında da çiçek açıyorlar. Daha farklı bir güzellik katıyorlar” diye konuştu.

“HEPİMİZ AĞACIN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ VE ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”
Egzoz ve dumanın fazla olduğu noktalara her türlü ağaç dikemediklerini belirten Usta, “Dayanıklı ve dış etkilerden daha fazla etkilenmeyen, uzun süre yaşayabilen ağaçlar dikiyoruz. Bu ağaçlarla birlikte ilçemizin bu ana arterlerini yeşillendirmek, güzel bir tablo ortaya koymak, güzel bir peyzaj oluşturmak istiyoruz. Ayrıca insanlar kendi mekanlarına ağaç dikme ile ilgili bir düşünceleri olursa onları da hem teşvik etmek hem de destek olmak istiyoruz. Çünkü ağacın insan hayatındaki yeri ve önemini hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

“METRUK KALAN MEKANLARI PEYZAJLAŞTIRARAK GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
"Öncelikli amacımız mevcut yeşil alanları korumak" diyen Başkan Usta, “Bir diğeri ise, boş bulduğumuz alanları, kullanabildiğimiz mekanları mutlak suretle peyzajlarını yenileyerek oraları yeşillendirmek, ağaç dikmek, çiçek dikmek ve insanları bu anlamda yeşile teşvik etmek. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında oluşturacağımız yeni yerleşim alanlarında zaten bunu biz daha kapsamlı modern bir peyzajla halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Ama geri kalan alanlarda özellikle metruk kalan mekanlardaki atıkları, çöplükleri, yığıntıları ortadan kaldırmak, bu alanları da peyzajlaştırarak güzelleştirmek istiyoruz. Bu konuda da halkımızın duyarlılığı ve desteği bizim için önemli. Bu tür mekanlar varsa kendi parseli, boş durup kullanılmayan bir alanı varsa onu bize mutlaka bildirmesini ve bizim yeşil alan olarak onların hizmetine geçici bile olsa sunmamızı sağlamasını istiyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153