banner171

Başkan Usta`dan Gaziler Günü Mesajı

Başkan Usta`dan Gaziler Günü Mesajı

Başkan Usta`dan Gaziler Günü Mesajı

 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Usta, mesajında şu ifadeleri kullandı: 
"19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bu günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.
Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Şair Mithat Cemal Kuntay bu durumu; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve millet­çe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. 
15 Temmuz'da vatanını ve milletini savunmak için canını ve kanını ortaya koyan bu millet şehitlik ve gazilik bilincini benliğinde ne denli diri tuttuğunu bir kez daha göstermiştir. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, son dönemde yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153