banner171

Başkan Usta’dan Kadın Koordinasyon Merkezi müjdesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' nedeniyle ‘Kadına ve Risk Altındaki İnsanlara Yönelik Şiddetle Mücadele’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

Başkan Usta’dan Kadın Koordinasyon Merkezi müjdesi
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, seminerde yaptığı konuşmada Kazım Karabekir Mahallesi’nde 4 katlı bir Kadın Koordinasyon Merkezi yapılacağı müjdesini verdi. 


‘Gaziosmanpaşa İlçesi Kadına ve Risk Altındaki İnsanlara Yönelik Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Ş. Süeda Tuğcu, Proje Koordinatörü Nalan Üker, İstanbul Barosu Avukatı ve Proje Teknik Danışmanı Av. Rukiye Kaptan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Başkan Usta, Türkiye gibi kadına yönelik şiddet haberlerinin sık sık duyulduğu bir ülkede, bu kapsamda yapılacak her etkinlik ve her çalışmanın büyük önem taşıdığını belirterek “ Bizim Belediye olarak ilçemizde üstlendiğimiz rol, kadınlarımızın rahat, huzur ve güven içinde sosyal hayatta bulunmalarını sağlayacak şartları oluşturmak ve onların gelişimine katkı sunmaktır. Bu anlamda Belediyemiz olarak önemli işlere imza atıyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Koordinasyon Merkezimiz yaklaşık 2000 kadınımıza toplam 5 hizmet merkezimizde hizmet veriyor. Kadın Koordinasyon Merkezimizde Aile eğitimi, Çeyiz Hazırlama, Kuran-ı Kerim, İş Hayatında İletişim, Step, Aerobik vs.’den oluşan toplam 20 alanda kurslar veriliyor. Bunun yanında çok önemli bir hizmetimiz de ilçemizde bulunan Kadın Konuk Evimizdir. Konukevimizde bulunan belli aralıklarla kalan bayanlarımızın her türlü ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Çalışmak isteyen bayanlarımızın istihdam edilmesi ve eve çıkmak isteyen bayanlarımızın eşya temini tarafımızdan yapılmaktadır” dedi. 

Başkan Usta, Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde bulunan Aile Dayanışma Merkezinde ise çocuk-ergen, aile terapisi, uyuşturucu bağımlılığı vb. konularda randevu usulüyle ücretsiz olarak Gaziosmanpaşalılara hizmet sunulduğunu ve Aile Danışma Merkezindeki uzmanlarca Kadın Konuk Evinde bulunan misafirlere psikolojik destek verildiğini belirtti. Başkan Usta, konuşmasında kadınlara bir de müjde vererek, Kazım Karabekir Mahallesi’nde 4 katlı bir Kadın Koordinasyon Merkezi yapılacağını açıkladı. 
Seminer, Proje Koordinatörü Nalan Üker ve Av. Rukiye Kaptan’ın kadına yönelik şiddetle ilgili son gelişmeleri içeren sunumuyla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153