banner171

BİLAL AY: ‘TOPLUMUN KODLARIYLA OYNANIYOR’

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, Youtube'da bazı kanallarda çocuk istismarı yapıldığını söyledi ve ekledi: " Özetle toplumun kodlarıyla oynanmak isteniyor"

BİLAL AY: ‘TOPLUMUN KODLARIYLA OYNANIYOR’

Dijital mecralarda çocukların ilgisini çekecek bazı hesaplardan yapılan yayınlara Temiz Toplum Derneği'nden tepki geldi. Videoların aleni bir biçimde çocuk istismarı olduğunu ifade eden Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, "Toplum olarak, hikaye ve animasyon yöntemi ile çocukların ilgisini çekecek şekilde kötü niyetli ve profesyonel ellerle kurgulanmış ifsad hareketi ile karşı karşıyayız. Öte yandan hikayelerin içeriklerinde bazı farklılaştırılmalara gidilmiş olsa da, başlık ve görseller üzerinden çocuklarımıza son derece olumsuz mesajlar verilebiliyor. Çocuklarımız istismar ediliyor. İğrenç ilişkiler normalmiş gibi anlatılıyor. Çarpık ilişkiler, eşcinsellik ve sapıkça mesajlar veriliyor. Özetle toplumumuzun kodlarıyla oynanmak isteniyor" şeklinde konuştu.

YAŞANAN İLK HADİSE DEĞİL

Dijital mecrada yaşanan bu hadiselerin ilk olmadığını belirten Başkan Ay, "Böyle devam ederse son da olmayacak. Küresel şer odaklar internet üzerinden çocuklarımızı adeta dizayn ediyor... Eşcinsel içerik reklamı var, çarpık ilişki var, istismar var, kumar var, uyuşturucu var, terör propagandası var! Bu büyük dejenerasyon ile birlikte, proje olarak oluşturulan sayfa ve forumlarda kutsal değerlerimiz saldırıya uğruyor. Biz Temiz Toplum Hareketi olarak, yetkili kurumlarımıza RTÜK benzeri ‘Dijital Medya Üst Kurulu’ oluşturulmasını teklif ediyoruz. Yani bir sansürden değil gerçek bir denetimden söz ediyoruz" diye konuştu.

YETKİLİLER DENETİMDE YETERSİZ

Dijital Mecraların ve sosyal medyanın denetimi konusunda yetersiz kalındığının altını çizen Ay, "Bugün bir siyasiye hakaret edilse derhal gereken yapılıyor, ama bahsettiğimiz tarz bir içeriğe aynı tepki verilmiyor. öncelikle biz siviller olarak bu duruma tepki vermek durumundayız. Çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi ilgilendiren bu tip konularda yöneticilerin teyakkuz halinde olması gerekiyor. Çünkü zararları bir terör eyleminden daha az değil" şeklinde konuştu.

AİLELER DİKKAT ETMELİ

Ailelere de uyarılarda bulunan Bilal Ay, "Kimse çocuklarını internetin ve youtuberlerın büyütmesine izin vermesin. Telefon, tablet ya da bilgisayar bir çocuğun yemek yemesi için ya da susması için ailelerin elinde silaha dönüşmesin. Bugün ağlamasın diye çocuğunuzun eline verdiğiniz tablet yarın sizi üzecek sonuçlar doğurabilir. Çocuğunuzun telefonunuzdan video açabilmesi bir maharet değil büyük bir tehlike. Anneler, babalar güvenli internet kullanım hususunda dikkatli olmalılar. Çocuklarını sıkmadan denetlemeli, teknoloji ile olan ilişkilerine belli sınırlar getirmeliler. Onları bilgisayarla, telefonla asla yanlız bırakmamalılar. Öte yandan bu tarz sayfaları herkes şikayet etmeli, banane dememeli. Tehlike sanılanın çok daha ötesinde" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153