banner171

Biz Anadoluyuz Projesiyle Şırnak`tan Gaziosmanpaşa`ya Uzanan Mutluluk

Biz Anadoluyuz Projesiyle Şırnak`tan Gaziosmanpaşa`ya Uzanan Mutluluk

Biz Anadoluyuz Projesiyle Şırnak`tan Gaziosmanpaşa`ya Uzanan Mutluluk
 İstanbul´a ilk kez gelen 200 Şırnaklı öğrenci, şehrin tarihi ve turistik yerlerini rehberler eşliğinde gezerek İstanbul'u tanıdı. Şırnak´ta yaşayan çocuklar ilk kez deniz görmenin mutluluğunu yaşarken günün sonunda Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği yemekli programda doyasıya eğlendi.
İçişleri Bakanlığının 'Biz Anadolu´yuz Projesi' kapsamında İstanbul´a ilk kez gelen 200 Şırnaklı öğrenci Gaziosmanpaşa'da misafir oldu. Öğrenciler Miniatürk, Topkapı Sarayı gibi İstanbul´un tarihi ve turistik yerlerini rehberler eşliğinde gezerek bilgi aldı. Çocuklar hem İstanbul´u tanıdı hem de yaşıtlarıyla hep birlikte eğlenmenin tadını çıkardı. Ardından öğrenciler, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği yemekte İlçe Kaymakamı Oktay Çağatay ve ilçe protokolü ile bir araya geldi. Öğrencilerin oynadığı oyunlara Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da eşlik etti.

Öğrencilerin birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkanı yakaladığı proje sayesinde çocuklar hep birlikte eğlenmenin tadını çıkardı. Müzik ve çeşitli oyunların oynandığı yemekte Başkan Usta ve çocuklar hep birlikte halay çekti.

Proje kapsamında Şırnak´tan İstanbul´a gelen çocuklar Gaziosmanpaşa´daki gönüllü öğrencilerle birlikte 3 gün boyunca İstanbul´un tarihi ve doğal güzelliğe sahip birçok noktasını gezmeye devam edecek. Şırnaklı çocukların İstanbul´da yaşayan öğrencilerin evlerinde misafir olduğu projede farklı coğrafi bölgelerde, farklı kültürlerle büyüyen çocuklar kaynaşma imkanı yakalıyor.

''BİZE GÖRE ÇOK ANLAMLI BİR PROJE''
Çocukların İstanbul´u tarihiyle tanıyıp birebir gezme fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ''Biz Anadolu´yuz Projesi kapsamında gerçekleştirilen bize göre çok anlamlı bir proje. İçişleri Bakanımıza bu projeden dolayı gerçekten teşekkür etmek istiyorum. `Biz Anadoluyuz´ dedi çocuklarımız Şırnak´tan buraya geldi, biz de ev sahibiyiz dedik onları bağrımıza bastık. Bu 200 çocuğumuzu kaymakamımızla birlikte ilçede 3 gün ağırlama sorumluluğunu yerine getiriyoruz. Elbette belki ilk kez yaptığımız belki bu güne kadar bizlerin uğraşıp da gerçekleştiremediği bir çalışmayı çocuklarımız hayata geçiriyor'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153